16 Şubat 2017 Perşembe

Amouage- Jubilation XXV ( 25 ) Man EDP / 2008 - Meyve ve Tatlı Baharatlar
































arap parfümü

Amouage Jubilation XXV ( 25 ) Man EDP parfümünün EDT versiyonunu bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Güncel yorum...

Amouage parfümlerinin esin kaynakları nelerdir ?

Erkek parfümlerinin kapak tasarımı Umman' ın geleneksel hançeri olan Khanjarın kınından esinlenilmiş. Kadın parfümlerinin kapak formu da Muskat şehrindeki sarayın kompleksi içinde bulunan Ruwi Camiî' nin kubbesinden ilham alınmış. Ayrıca, Umman' ın antik dönemdeki ticaret kenti Ubar' a göndermeler yapılmaktadır.



Amouage- Jubilation XXV Man isimli parfümü yorumlar mısınız ?

Amouage- Jubilation XXV Man- tatlı, kremsi, yumuşak ve ferah bir yapıdadır. Baharatlar, çiçeksi notalar, meyveler, reçineler, odunsu notalar ve meşe yosunu içeriğine sahiptir. Oryantal- fujer kategorisinde gösteriliyor.

Üst- Laden otu, kişniş, portakal, davana (?), günlük ağacı reçinesi/ tütsü, böğürtlen;

Orta- Bal, defne, tarçın, orkide, gül, karanfil tanesi, kereviz tohumu, gayakum ağacı;

Alt- Paçuli, opoponax ( maydanozgillerden bitki ), mür ağacı, atlas sedir ağacı, misk, meşe ağacı, ambergis, öd ağacı, ölmez otu...



Amouage- Jubilation XXV Man isimli parfümü koku gruplarına göre değerlendireceğiz :

İçkimsi kırmızı meyveler başlangıcı yapar. Bunlar kırmızı şarap tadında orman meyveleridir. Böğürtlen ve vişne, biraz buruk ve ekşimsi tonlamalar vermekte.

Tatlı baharatlar ve erkeksi- yeşil çiçeksi notalar orta bölümü oluşturur. Balla tatlandırılmış tarçın ve karanfil önemlidir. Portakal çiçeği, lotus ve artemisia buna eklemlenir.

Ağaçsı notalar & ağaçsı reçineler, tütsü, tütün ve meşe yosunu ile sona gelinir. Ağaçsı notalar öd ağacı kaynaklıdır. Ağaç reçineleri ise klasik laden reçinesidir. Son bölümde öd ağacı ahşabı, tütün ve yeşil kokan meşe yosunundan ileri gelen tatlılık vardır.



Amouage- Jubilation XXV Man- baştan sona tatlılık barındırmakta. Özellikle son bölüm şekerli hissiyat veriyor. Ancak rahatsız etmiyor. Bu şekerli tatlılığın aromaların dengesini ve uyumunu bozmadığını söylemeliyiz. Tene dengeli sıkılırsa, günlük kullanım ve sosyal ortam kokusu olabilir. Notalar harman halindedir ve iç içe geçmiş yapıdadır. Başta alınan notalar, mesela orta katmanda da algılanabiliyor. Modern tatlı baharat kokularının en iyi örneklerinden biri sayılmalıdır. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Fark edilirliği her daim güçlüdür. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu kalıcılık sağlıyor. Öğleden sonra- akşam vaktine, soğuk havalara ve özellikle sonbahar- ilkbahar arası geçiş dönemine uyacaktır.



Amouage- Jubilation XXV Man- aklınıza neler getiriyor ?

Dubai, Burj- El Arab Oteli... Ultra zengin Hintli bir iş adamının davetlisi olarak otelin kral dairesindesiniz. Yapay ada üzerine, som altından inşa edilmiş otel, debdebe ve şaşaası ile göz kamaştırıyor. Odanızdaki bütün eşya altından yapılmış. Tuvalet ve banyo muslukları bile... Altın çerçeveli aynalar, kumaş kaplamalı duvarlar, telkâri işlemeli nevresimler... Abartılı bir mimarî ve görkemli bir ortam. Pencereye yaklaşıyorsunuz. Batan güneşin kızıl tonlarını seyrediyorsunuz. Yapay bir adanın tepesinden okyanusu gözlemliyorsunuz. Oda servisi geliyor. Çorba, ara sıcaklar, mezeler, etler, meyveler, pasta, çay ve kahve...  Bu kadar zengin bir menüyü tek başınıza bitiremeyeceğinizi anladınız ve iş adamı dostunuzu sofraya davet ettiniz. Bir de baktınız ki, çorba, et yemeği ve pastanın içine altın tozu karıştırmışlar. Şaşkın ve afallamış durumdasınız. İş adamı arkadaşınız, ''burada gördüğün hiçbir şeye şaşırma; dünyanın en iyi otelindesin...'' diyor...

Kraliyet parfüm markası Amouage' ın 25. kuruluş yıldönümü şerefine, Umman Kraliyet hanedanının ihtişamını sergilemek için, Amouage- Jubilation XXV Man' i tasarlamışlar.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder