1 Şubat 2017 Çarşamba

Parfums de Marly- Pegasus EDT / 2011



























Parfums de Marly Pegasus parfümünü bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır. 

Parfums de Marly- Fransız parfüm firmasıdır. Parfums de Marly- Pegasus ismini taşıyan parfümü inceliyoruz.

Tatlı, tozlu, buruk ve metalik bir yapısı var. Çiçek, vanilya, odunsu notalar ve baharatımsı nüanslar verir.

Sase, basit ve gösterişsiz koku formu görülür. Oryantal- fujer grubunda gösterilmektedir.

Üst- bergamot, kediotu, kimyon,

Orta- yasemin, acı badem, lavanta,

Alt- amber, vanilya, sandal ağacı.

Pegasus- Yunan mitolojisinde kanatlı at olarak bilinmekte.

Parfums de Marly- Pegasus- metalik, tozlu ve buruk bir açılışa sahne olmuştur. Biraz da sabunsu biçimler var. Bunları lavanta, adaçayı, anason, kimyon ve fesleğen olarak değerlendiriyoruz. Aromatik otlar ve sabunsu baharatlar başlangıç ve tene yerleşme döneminde baskındır. Sonrasında tozlu erkeksi çiçekler vardır. Menekşe ve iris olabilir. Yumuşak ve kremsi yasemin seçiliyor. Orta katmanda vanilya ve tonka fasülyesi marifetiyle tatlılık artıyor. Vanilya baskınlaşıyor.  Son kısımda baskın vanilyaya, misk, tütsü ve yumuşak odunsu notalar ( vetiver ) katılıyor. Böylece tenden ayrılıyor.

Parfums de Marly- Pegasus- lavanta ve vanilya temalarının baskınlığında ilerliyor. Lavanta başta, vanilya sonda etkilidir. Diğer notlar yardımcı eleman olarak konumlanmış. Son kısımda tatlılık yükseliyor. Ama tozlu ve buruk hissiyat ön plandadır. Bu anlamda sürpriz yapmaz. Fazla beklentiye girmeden kullanılacak güvenli bir parfümdür. Notalar genelde uyumlu ve dengeli olmuş. Akışkanlık yavaştır. Tene vanilya temasıyla oturur.

Kalıcılık ve fark edilirlik, kaliteli bir kolonya performansına yakındır. Sonbahar- kış döneminde daha iyi sonuç verir. Soğuk havalar ve akşam saatleri için uygundur. Çok sıcakta sıkılmamalıdır. Bu şartlarla günlük kullanıma yöneliktir. Fark edirliği tene yakın durmakla tanımlanır.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder