4 Şubat 2017 Cumartesi

Parfums de Marly- Herod EDT / 2012



Parfums de Marly Herod parfümünü bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Parfums de Marly- Fransız parfüm markasıdır. Parfums de Marly- Herod isimli parfüm, bugünkü konumuzdur. Yumuşak baharat, tütün vurgusu, vanilya ve odunsu notalar bu parfümün bileşenleridir. Bizce dengeli tatlılık vermektedir. Tatlılık genele yayılmıştır. Odunsu- baharatlı kategorisinde gösterilmektedir.

Üst- tarçın, karabiber,

Orta- osmanthus, tütün yaprağı, tütsü, laden otu,

Alt- vanilya, sedir ağacı, vetiver, ISO E Super, cypriol yağı, misk.

Parfums de Marly- Herod- ekşimsi- tatlı meyveler ( vişne, ahududu ) ve yumuşak tütünle açılıyor. Vişneli pipo tütünü gibi düşünebiliriz. Keskin bir tütün, galiba biraz daha ön plandadır. Sonransında hafif biberli tatlı baharatlar ( karabiber, tarçın ) sahne alıyor. Kremsi vanilya bunu destekliyor. Orta bölümde tatlı tütün ve tütsü kombinasyonu görülüyor. Kapanışta ise, bütün bu orta katmandaki bileşenler ( tütün, vanilya... ) devam ediyor. Kaynaşma ve sentez yapılıyor. Bunlara vetiver ve sedir ağacı gibi yumuşak odunsu notalar katılıyor. Birbirini tekrar eden notalar gayet net ve pürüzsüz biçimde burnunuza geliyor. Bu anlamda sade, basit ve düz bir yapılanma vardır. Açılış faslı yoğun ve güçlü olduğunu için, tahammül edilmesi zordur. Ancak, sonraki katmanlar yumuşak ve dengeli olmuş. Son kısımda yanmış- yakılmış tütün yaprağı efekti vardır.

Parfums de Marly- Herod- sonbahar- kış, akşam, soğuk havalar ve serin yaz akşamları için idealdir. Baharat ve tütün gibi kuvvetli aromaları olduğu için dengeli sıkılmalıdır. Çabuk terleyen yağlı tende, bir güne yakım kalıcıdır. Fark edilirliği ise, tene uygulanmasından itibaren her zaman güçlüdür. Tene yavaşça oturur ve yumuşak vanilya ve tütünle sakinleşir. Tütüm ön planda, vanilya da bunu desteklemek için geri plandadır. Biberli baharatlar da üçüncü sırada önemlidir. Bu yönüyle günümüz modern parfüm trendlerini devam ettirmektedir. Kapalı alanlarda kullanmanızı tavsiye etmem. Dışarıda düzenlenen kokteyl, davet ve gece gezmelerinde, ağır ve yoğun aromaları havaya daha iyi karışacaktır. Notalarda belli bir uyum ve sükûnet görülür. Ne var ki, kapalı ortamlarda rahatsız edici olabilir.

Koku- 4 Kalıcılık- 4



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder