28 Nisan 2016 Perşembe

Nishane- Spice Bazaar Extrait de Parfum / 2013




























Nishane, İstanbul merkezli parfüm markasıdır. Nishane Spice Bazaar isimli parfümle ilgili değerlendirmelerde bulunacağız.

Spice Bazaar= Baharat pazarı. Bu parfüm, Mısır Çarşısı & baharatları baz alınarak oluşturulmuş.

Baharatlı, odunsu, aromatik otlu nüanslar var. Odunsu- baharatlı grupta yer alabilir. Dengeli bir tatlılık, dolgun bir harman, uyumlu aromalar takdir edilir.

Ardıç meyvesi, yuzu, biberiye, zencefil/ sedir ağacı, tarçın, kimyon/ karabiber, safran ve vanilya notalarına yer verilmekte.

Nishane Spice Bazaar, genel düzlem içinde, keskin, dolgun ve rafine kuru baharatlar harmanı ile, gerçekten de Mısır Çarşısı & Kapalı çarşı doğal atmosferini bize sunmaktadır. Keskin otlar, kuru baharatlar hayranlık uyandırmaktadır.

Zaten kokusu da, neredeyse baştan sona baharatlıdır ve küçük nüanslar dışında pek değişmeden düz çizgide gider. Ne var ki, bu sıkıcı değildir. Notalar harman halinde yapılandırılmıştır.

Nishane Spice Bazaar, keskin çam kokuları ve aromatik otlarla başlamaktadır. Sonrasında, çok tatlı olmayan- kuru baharatlar çeşnisi sahne alıyor. Çam, biberiye, kuru tarçın- kimyon karışımı ilk anda fark ettiğimiz aromalar oldu. Devamında biberli baharatlar vardır. Zencefil, kırmızı biber ve karabiber olarak koyu ve sıcak hale gelmektedir. Kapanışta ise, bu baharatlara odunsu notalar ve yumuşak bir amber eklenir. Sedir ağacı ve tütsü, son bölümde algılanıyor.

Nishane Spice Bazaar, tene yerleşme döneminde kuru tarçın- kimyon biçiminde kokmakta. Diğer baharatlı notalar, bunun etrafında şekilleniyor ve ara sıra varlığını gösteriyor. Son bölümde tatlılık biraz daha artıyor. Ama rahatsız etmiyor.

Basit, sade, minimalist bir harman. Az ve öz. Vermek istediği mesaj hemen belli oluyor. Bu parfümün adı belli olmasa, Baharat Pazarı ismi uygun olurdu. Baharattan başka şey kokmuyor.

Aromalar çabuk kuruyor. Tene oturma hızlı oluyor. Kaliteli ve üst düzey baharatlar takdir ediliyor. Fark edilirlik ilk anda yüksektir. Sonra sakinleşir ve tene yakın kalır. Bir güne yakın, kalıcılık sağlar. Sosyal ortamlar ve çarşı- pazar gezmeleri için uygun değil. Kendinize saklayacağınız bir hazinedir. Sıradan insanlar bu parfümü anlamaz. Yoğun ve kuvvetli aromalarından dolayı dengeli sıkmak gerekir. Hiçbir yapaylık ve aşırılık yok. Bu denli yoğun baharat harmanının, çok başarılı yapılandırıldığını kabul etmeliyiz. Sonbahar- kış, akşam saatleri ve soğuk havalar için biçilmiş kaftandır.

Koku- 4 Kalıcılık- 4




Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder