4 Nisan 2016 Pazartesi

Tom Ford- Oud Fleur EDP / 2013




























Tom Ford- ABD kökenli moda şirketidir. Tom Ford- Oud Fleur isimli parfümü inceliyoruz. Kuru, tozlu, sıcak, koyu, ferah, yumuşak, kremsi ve yapay esintileri var. Öd ağacı temalı ahşap vurguları önemlidir. Bunun yanında odunsu notalar, biberli baharatlar ve gül notası parfümü şekillendiriyor. Odunsu- şipre grubunda gösterilmekte.

Notaları gül, paçuli, öd ağacı, sandal ağacı ve reçineler olarak açıklanıyor.

Tom Ford- Oud Fleur- ferah ve yumuşak gül notasıyla açılış yapıyor. Sonra buna hemen kuru paçuli katılıyor. Orta bölümde kuru biberli ve sıcak baharatlar olduğuna eminiz. Muskat ve karabiberi tahmin ediyoruz. Ayrıca gene bu bölümde, baharatlarla aynı çizgide öd ağacı merkezli ahşap notaları algılanacaktır. Baharatlar ve ahşap vurguları katman halinde birleşiyor ve tene oturuyor. Yalnız öd ağacının yağlı ve ilacımsı etkilerle yapaylık verdiğini söyleyelim. Kremsi ve yumuşak sandal ağacı ile kapanış gerçekleşiyor.

Tom Ford- Oud Fleur- dengeli ve uyumlu gül, paçuli ve baharat notalarıyla beğeniliyor. Öd ağacı teması yapay olduğu için, parfüm dengeli sıkılmalıdır. Gülden baharata kadar kaliteli bir harman var. Ahşapsı notaların oluşturduğu katmanda denge bozuluyor. Hızlı akışkanlıkla tene oturuyor. Sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam için idealdir. Açık hava- dış mekân davet ve partileri ile gece gezmelerinde kullanılır. Fark edilirlik her daim yoğundur. Tene yakın kaldığı halde, kendini hissettirir. Yağlı ve çabuk terleyen ten baz alındığında, kalıcılık iki gün etkilidir. Çünkü, yapay öd ağacı tene yapışıyor.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder