16 Nisan 2016 Cumartesi

Paco Rabanne- One Million Intense EDT / 2013




























Klasik One Million'un güncellenmiş versiyonu ve ondan daha yoğun, pudralı ve yumuşak yapısı ile öne çıkan One Million Intense, odunsu- oryantal sınıfa dahil edilebilir. Fransız parfüm markası Paco Rabanne güzel bir güncelleme yapmış.

Yumuşak baharatlar, narenciye esintileri ve odunsu notalarla şekillenir.

Notaları ise şöyle=

Üstte kan portakalı, kakule, karabiber, safran,

Ortada gül, neroli, tarçın,

Altta beyaz deri, süsen kökü, paçuli, sandal ağacı...

Parfümün genelinde tatlı- şekerli bir rayiha var. Ancak, klâsik One Million'un  şekerli yapısının boğuk ve bayıcı olduğunu düşünenler, Intense'in yumuşak, hoş, pudralı yorumunu beğeneceklerdir. Ben ise, One Million'un tatlı- şekerli tonundan çok sıcak yaz günleri hariç, pek de şikâyetçi değilim.

Intense' de karabiber, safran, sandal ağacı gibi, klâsik versiyonda bulunmayan notaları görmekteyiz. Burada tatlı turunçgil, yumuşak bir karabiber ve tarçın, hafif ve yumuşak deri ve ağaç notaları, biraz tozlu bir toprak/ paçuli notaları belirgin bir biçimde hissedilmekte. Sonra bir de hafiften gül esintisi...

Tenimde kalıcılık bir güne yakın oldu. Sonbahar- kış kokusu gibi dursa da, ılık yaz günleri için de ideal bir seçim olacaktır. Günlük kullanımda her ortama uyar. Fark edilirliği de ilk anda güçlüdür, sonra sakinleşir ve tene oturur.

Nota geçişleri uyumlu ve dengeli verilmiş. Rahatsız edici bir ayrıntı yok. Aromalarda sentetiklik, yapaylık hissetmedim. Tene oturdukça kokusu güzelleşiyor.

Aslında, hafif oryantal ve ağaçsı esintiler taşıyan bir parfüm... Zaten One Million'u seven, Intense'i de sevecektir. Hafif, ferah, aromatik bir yapısı var.

Özetle; tatlı  ve aromatik turunçgil- yumuşak baharatlar- yumuşak odunsu/ ağaçsı notalar ile değerlendirebileceğimiz bir parfüm... Ve bu yorum insanın hoşuna gidiyor. Kalite çıtası üst noktada bulunuyor.

Koku- 3 Kalıcılık- 5




Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder