13 Nisan 2016 Çarşamba

Tom Ford- Rive D'Ambre EDP / 2013





























ABD kökenli moda markası Tom Ford' un, amberin modern biçimde kullanıldığı kokusu Tom Ford Rive D'Ambre ile ilgili birkaç söz söylemeyi uygun buldum.

Bu parfüm oryantal kategoriye sokulmuş. Sıcak, taze, fresh, aromatik yapısı var. Baharat, narenciye ve otlar belirgin donelerdir. Notaları ise, turunçgiller harmanı, amber, bergamot, limon, portakal, tarhun otu, nane, kakule, konyak ve balzam olarak verilmekte...

Turunçgilli amber, parfümün açılışını domine ediyor. Çok ferah, taze, enerjik olan bu başlangıç, itiraf etmeliyim ki, gururumu çok okşadı... Daha ilk anda lüks, kaliteli, zengin ve sofistike bir parfümle karşı karşıya olduğumu anladım= Açılışta çok net ve keskin biçimde portakal- bergamot- amber troykasını algıladım. Temiz ve canlı bir hissiyat oluşmuş.

Sonrasında gene ilginç ve detaylı bir yorum var= Naneli turunçgille devam ediyor. Bir taraftan aromatik- ferah otlar var... Adaçayı olabilir. Devamında yumuşak ve modern baharatlar algılanmaktadır. Tatlı biberli zencefil çok beğendiğim bir uygulama oldu. Ve reçineli- kremsi, tatlı bir amber kapanışı yerine getirmiştir.

Aromatik yeşil bitkiler... Tarhun ve artemisa, ortalardan itibaren etkili olmakta. Bu, şu demek... Baharatımsı aromalar bu noktada özgün bir denemeyi işaret ediyor. Benzerine pek rastlanmayacak fresh baharatlar var. Yani turunçgiller, otlar, baharatlar kaynaşıyor. Açılışla orta notalar bütünleşiyor.

Koku düzleminde keskin narenciyeli amber, naneli aromatik otlar, biberli baharatlar ve reçineli amber gibi kombinasyonlar var. Bu, notaların iç içe geçtiği anlamına geliyor. Keyifli ve sıradışı bir deneyim yaşatıyor.

Derinlik ve konfor noktasında narenciyeli amber, nane & portakal sentezi ve baharatlar şeklinde bir yorum getirilmiştir. Amber her zaman ana temadır ve parfümü yönlendirir. Bir şey daha ilave edelim= Açılışla beraber, parfümün genelinde metalik bir biçimlenme söz konusudur. Bu, turunçgil ve otlar için söylenebilir.

Dengeli bir tatlılık var. Rafine, gayet akışkan ve uyumlu aromalar var. Her mevsim rahatlıkla kullanılır. Dozaj konusunda pek de sorun olmaz sanıyorum. Bolca uyguladım ve zararını görmedim. Çöl sıcağında ferahlatan bir yapısı var. Tende bir güne yakın esiyor. Keskin turunçgiller, amber ve baharat üçgeninde fark ediliyor. Tene oturup güzelleşmekte.

Tom Ford Rive D'Ambre' nin önemi şuradan kaynaklanıyor= Her şey bir yana, önce modern bir amber parfümü olduğunda anlaşalım. Bunu da, benzerine kolay tesadüf edilmeyecek tarzda yapmaktadır. Amber temasının narenciye esintileri ile yoğurulduğu bir parfümdür. Ferah ve taze narenciyeli amber ile benzersiz ve özgün bir denemedir. Amberli kokular içinde, ''niştir.''

Koku -5 Kalıcılık -4



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder