1 Şubat 2016 Pazartesi

Yves Saint Laurent- Noble Leather EDP / 2013


























Fransız moda markası Yves Saint Laurent- son dönemde Oryantal Koleksiyon parfümleri ile büyük ilgi görmekte. Bugün de bu koleksiyondan Yves Saint Laurent- Noble Leather ( Soylu Deri ) isimli parfümü değerlendireceğiz.

Deri notası ana tema seçilmiş. Meyve, baharat, reçine, vanilya ve odunsu notalar önemlidir. Tatlı, yumuşak, kremsi, ekşimsi ve kuru esintiler barındırıyor. Deri grubunda gösteriliyor.

Amber, vanilya, paçuli, deri ve kurutulmuş meyveler gibi notalar açıklanmış.

Yves Saint Laurent- Noble Leather- meyvemsi kuru deri, tatlımsı- biberli baharatlar, yumuşak odunsu notalar, reçineler ve kremsi vanilya aromalarını bize sunmaktadır. Aslında son derece sade ve basit bir harmanı vardır. Notalar iç içe geçmiş olarak algılanır. Özellikle açılışta meyveler ve deri notası birleşmiştir. Orta bölümde baharat- reçine işbirliği görülür. Hızlı akışkanlıkla tene oturur.

Yves Saint Laurent- Loble Leather- sıcak baharat olarak, kakule- muskat ikilisine yer vermiş. Buna vanilyamsı reçine destek veriyor ve orta katmandan itibaren tatlılık artıyor. Bunun dışında bir sorun algılamadım. Meyvelerde sonradan bir ekşime oluyor. Yumuşak odunsu notaların paçuli kontrolünde olduğunu düşünmekteyiz. En son tene yakın kalma eğiliminde olsa da, fark edilirlik yüksektir. Çabuk terleyen yağlı tende, gün boyu esen bir kalıcılık yapıyor. Yalnız kalıcılık baharatlar ve kuru deriden kaynaklı olarak güçlüdür. Yoksa vanilya ve odunsu notalar tende pek etkili sayılmaz. Dozaj konusunda sorun olmaz. Günlük kullanım, sosyal ortam, sonbahar- kış, akşam ve soğuk hava gibi farklı zaman ve mekânlarda kullanım opsiyonu vardır.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder