16 Şubat 2016 Salı

Parfums de Marly- Hamdani EDP / 2013



























Fransız parfüm ve kolonya firması Parfums de Marly- Arap Atı koleksiyonuyla popüler olmuştur. Bu koleksiyondan bir parfüm daha inceleyeceğiz...

Parfums de Marly- Hamdani- yumuşak baharat, deri, tütsü, reçine ve odunsu notalarla biçimlenmiş bir kokudur. Klasik Arap parfümü tandansları vermektedir. Sıcak, tatlı, hafif rayihaları vardır. Oryantal- odunsu grubunda gösterilmektedir.

Üst notada mür yağı, günlük ağacı reçinesi, ortada öd ağacı, bal, karanfil, altta ise benzoin, deri, papirüs, sandal ağacı ve aselbent aromaları verilmiştir.

Parfums de Marly- Hamdani- başlangıçta ahşap notaları ve reçinelere yer vermiş. Öd ağacı ve sedir ağacını düşünüyoruz. Laden otu / reçinesi olabilir. Daha sonra tatlı baharatlara geçiliyor. Kakule, pembe biber ve karanfil olabilir. Kapanışta bir miktar tozlu ve hayvansal biçimler mevcuttur.Öd ağacı ve mumsu sandal ağacı alınıyor. Deri, misk ve ağaç reçinesini tahmin etmekteyiz. Odunsu notalar kapanışta egemendir.

Bu haliyle sonbahar- kış dönemi, soğuk havalar, serin yaz akşamları, öğleden sonra- akşam gibi zaman dilimlerine uygundur.

Parfums de Marly- Hamdani- hayvansal aromalar dışında herhangi bir yapaylık barındırmıyor. Diğer aromaların hafif, fresh ve yumuşak olması da, günlük kullanıma bir dereceye kadar yönelmesi anlamına geliyor. Dengeli sıkılırsa rahatsız etmeyecektir.

Gece gezmesi, açık havada yapılan davet ve kokteyller, bu parfümün kullanım alanıdır. Kapalı alanlarda dozajına dikkat edilmesi lazımdır.

Parfums de Marly- Hamdani- her daim tatlılık veriyor. Ne ki, bu durum aşırı boyutlara varmıyor. Özellikle baharatların sakin ve dingin olduğunu söyleyelim. Aromalar hızlı bir akışkanlıkla tene oturmakta. İlk anda kuvvetli fark edilirliği vardır. Sonra yumuşar ve tene yakın durur. Çabuk terleyen yağlı tende kalıcılığı, hafif esintilerle bir güne yaklaşmaktadır.

Koku- 4 Kalıcılık- 4


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder