6 Şubat 2016 Cumartesi

Comme des Garcons- Blue Cedrat EDP / 2013


 


























Japon yarı niş parfüm markası Comme des Garcons' un, Mavi serîsi parfümlerinden Comme des Garcons- Blue Cedrat' ı tanıtmak istiyorum.  Mavi Sedir. Sedir Ağacı teması bu parfümde önemlidir. Odunsu- baharatlı grupta gösteriliyor. Odunsu notalar, aromatik notalar, narenciye parfümü şekillendiriyor.

Notaları şunlar= Limon, ardıç meyvesi, melek otu kökü, gül, sedir ağacı.

Başlangıçta tatlı bir turunçgil var ve bu, modern etkiler yapmakta. Sonra acımsı ve metalik etkilerle beraber, biberli notalar aldım. Bu, biberiye ve / veya karabiber hissiyatı verdi. Parfümle ilgili ilk izlenimlerim bunlardı.

Çok güzel, modern tarzda, derinlikli bir parfüm.

Devamında aromatik otlar gelmekte. Aralarda da kaliteli bir gül notası alınmakta.

Lüks ve gösteriş parfümün genel karakteri haline geliyor.

Kapanışta gene gül var. Ve sedir ağacı bu bölümü domine etmekte. Ayrıca bu çizgide yumuşak ve tatlı amberimsi tonlamalar da yapmakta. Tenden böylece ayrılıyor.

Acımsı, ekşi, tatlı, kuru gibi farklı vurgularla gidiyor. Sanırım, sentetik maddeler bunda biraz etkilidir. Ne var ki, güzel olmuş.

Katman halinde notalar var. Nota geçişleri pürüzsüz ve başarılıdır. Temiz bir kokusu var. Ferah ve dinamik etkiler parfümün karakterini yansıtıyor. Tatlılık dengeli ayarlanmış.

Koku düzleminde turunçgil- biber notası- aromatik otlar- odunsu notalar- amberimsi hissiyat var.

Derinlik ve konfor çizgisinde biberli notalar- sedir ağacı var.

Sentetik etkiler nota uyumunu bozmamış. Kaliteyi arttırmış. İlginç bir parfüm. Zengin, şatafatlı ve her şeyden önce modern bir harman yaratılmış.

Rahatsız edici bir şey yok. Her mevsim güvenle kullanılabilir. Yalnız biraz dengeli sıkılması lazımdır. Davet, toplantı, kokteyl, günlük gezinti gibi organizasyonlarda çekinceniz olmadan kullanın. Akşam daha iyi sonuç verir. Aslında sevimli ve hoş bir parfüm.

Kalıcılık değerleri bende, kuvvetli etkilerle bir günü buldu. Farklı bir deneyim ve özgün bir tarz. Bazı kişileri kendine hayran bırakabilir.

Koku - 5 Kalıcılık - 5



Kendinize en uygun parfümü seçebilir ve beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder