13 Şubat 2016 Cumartesi

Memo- Irish Leather EDP / 2013



























İrlandalı deri...

Memo, Fransız parfüm markasıdır. Bu markanın deri grubunda gösterilen parfümünü yorumlayacağız= Memo Irish Leather çam esintisi, baharatlı vurgular ve yeşil bitkiler gibi nüanslar veriyor. Açıklanan notalarında pembe biber, adaçayı, ardıç meyvesi, mate yaprağı, çiçeksi notalar, menekşe, tonka fasülyesi, huş ağacı ve amber bulunuyor.

Sıcak, keskin, dengeli bir tatlılığı olan ve tene yakın duran ve çabuk kuruyan bir tarzı vardır.

Açılış keskin ve sıcak biberli rayihalar ve çam esintileriyle olmakta. Sonrasında aromatik otlar, iris, menekşe ve beyaz çiçekli tonlar geliyor. Tene oturmanın başlangıcı bu notalarla oluyor. Aromatik otlardan kekik, biberiye, adaçayı gibi şeyler tahmin etmekteyim. Bunlara güneşte kurumuş yabanî otlar gibi kokuyor. Sonrasında amber, tonka fasülyesi ve odunsu notalar hissettim. Bununla beraber, parfümde her daim aromatik otlu baharatlar egemendir. Aromatik otların içine baharatlar karışmış. Odunsu bazlardan vetiver önemlidir. Çok az miktarda deri algıladım. Kapanış amber, odunsu notalar ve tonka fasülyesiyle gerçekleşmiş.

Memo Irish Leather, pek de öyle deri teması barındırmıyor. Bu parfüm ağaçsı- baharatlı kategoriye girebilir. Zaten açılışta çam esintili biberler ve ortalardan itibaren baharatlı vurgular genel gidişatı domine etmektedir. Bunların yanında menekşe kontrolünde pudralı ve keskin çiçekler ve aromatik bitkiler sayılabilir. Çiçek ve otlar yardımcı elemandır. Tatlımsı bir amber mevcuttur.

Koku düzleminde çam esintisi, biberler, aromatik otlar, menekşe/ çiçekler, baharatlar, amber, odunsu notalar biçimde bir yöneliş var. Aromatik otlar, orta bölümde baharatlarla kaynaşıyor. Deri notası pek etkili değil. Belki amber- tonka fasülyesi içerisinde ele alınmalıdır.

Derinlik ve konfor noktasında çam esintili biberler, aromatik otlu baharatlar ve ikinci dereceden modern bir menekşe sırasını takip eden çizgi, en beğendiğimiz bölüm oldu. Burada kalıcılık, güzellik ve kalite hissi en yüksek seviyeye varmaktadır. Doğal, rafine ve dengeli notaların olduğu düşüncesindeyiz.

Aslında Memo Irish Leather, basit, kolay anlaşılır ve sürprizi olmayan bir kokudur. Ne var ki, bu, sıkıcı olduğu anlamına gelmez. Bütün notalar aromatik- fresh bir havanın etkisindedir. Bu yüzden rahatsız edici bir aşırılık veya yapaylığa tesadüf etmedim. Hatta çam- otlar- menekşe- büyük ölçüde tatlımsı baharatlar çizgisinde Comme Des Garçons parfümlerine atıf yapan bir modern biçimlenme söz konusudur.

Keskin ve sert başlayıp, sonra sakinleşen bir parfümdür. Tene yerleşip güzel kokar. Koyu tonlarda baharat, çiçek, ot ve odunsu bazlar alınır. Sonbahar- kış dönemine uygundur. Dengeli sıkılmalıdır. Kuvvetli ve yoğun esanslar var. Öğleden sonra ve akşamları tatbik edilir. Davet, kokteyl ve akşam gezmelerinde ideal seçim olur. Kalıcılığı ise fena değil. Bende bir güne yakın oldu. Fark edilirliği başta güçlüdür, sonra sahibine dönük olarak kokar.

Koku- 4 Kalıcılık- 4


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/2014/04/parfum-testimiz-baslyor_18.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder