22 Şubat 2016 Pazartesi

Nicolai Parfumeur Createur- Rose Oud EDP / 2013


























Nicolai Parfumeur Createur- Fransız niş parfüm üreticisidir. Şimdi Nicolai Parfumeur Createur- Rose Oud isimli parfümü yorumlayacağım. Pudralı, kuru, yumuşak, tatlımsı- şekerli ve yapay kokular bu parfümün gidişatında önemli rol oynuyor. Gül, öd ağacı, safran, meyveler, deri ve vanilya vurgularına yer veriliyor. Oryantal- odunsu kategoride gösterilmekte.

Üst- ahududu, artemisia ( yavşan otu ), osmanthus,

Orta- gül, vadi zambağı,

Alt- öd ( agar ) ağacı, paçuli, sandal ağacı, vanilya, misk, kunduz yağı, amber.

Nicolai Parfumeur Createur- Rose Oud- pudralı gül vurgusuyla açılıyor ve pudralı safran bunu destekliyor. Aralarda tatlı- kırmızı meyveler ( çilek, böğürtlen ) var. Orta katmanda pudralı gül- safran- iris üçlüsü etkindir. Sonlara doğru ilacımsı ve kimyasal öd ağacı ve kuru deri notası baskınlaşıyor. Bunların arasında şekerlenmiş vanilya var. Kapanışta bu yapısal düzen yerinde duruyor. Buna hayvansal misk notası katılıyor.

Nicolai Parfumeur Createur- Rose Oud isimli parfüm günlük kullanıma ve sosyal ortamlara uymaz. Çünkü yoğun pudralı, hayvansal, yapay, metalik ve şekerli yapısı buna izin vermez. Tene dengeli sıkılmalıdır. Sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Aromalar genelde pudralı ve hayvansal biçimler olmak üzere katman halindedir ve sırasıyla tene oturur. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalmakta. Ne var ki, şekerli vanilya ve hayvansal misk ile tene yapışıyor. Fark edilirliği her daim yoğun ve güçlüdür. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu kalıcılık sağlamakta.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder