Nishane Sultan Vetiver isimli parfümden biraz bahsedeceğiz.
Nishane, Türk kökenli parfüm markası olarak başarılı işlere imza atmakta.
Vetiver temalı bir çalışma olan Nishane Sultan Vetiver için, aromatik otlar, turunçgiller, odunsu notalar, deri ve amber gibi koku nüansları önemli oluyor. Oryantal- odunsu kategoriye konulmuş.
Nishane Sultan Vetiver isimli kokunun harmanında Java vetiver yağı, anason, karabiber, bergamot/ Bourbon vetiveri, Haiti vetiveri, portakal çiçeği, tonka fasülyesi/ amber ağacı, deri, vetiver gibi aromalara yer verilmiş.
Kendi adıma konuşursam, dengeli bir tatlılık ve uyumlu aromalar var. Tozlu, kirli, keskin, koyu, karanlık ve yumuşak koku biçimlerine tesadüf edilir. Özellikle vetiver merkezli odunsu notalar, baharatlar ve deri notası tozlu ve kirli hissiyat veriyor. Deri ve ağaçsı notalarda bir miktar sentetiklik ve plastik etkiler varsa da, bu durum genel gidişat içinde pek rahatsız edici değil. Dengeli sıkılırsa, sorun olmaz. Baharatlar ve asitli turunçgiller keskindir. Turunçgiller ve daha sonraki bitkisel rayihalar ise yumuşaktır.
Nishane Sultan Vetiver, keskin, tozlu ve biraz da yağlı bir açılış yapıyor... Vetiver var. Karabiber var. Bergamot ve greyfurt da var. Tahminlerimiz böyle oldu. Çiçeksi vurgular da var. Sonra çimensi, topraksı, köksü vetiver vurguları ile gidiyor. Aslında basit bir formülasyona sahiptir. Koku karakteri, ortalardan itibaren çok değişmez. Turunçgilli- çiçeksi bir tarzı da var. Sonlarda biraz daha ağır, yağlı, koyu vurgular gözlemleniyor... Tonka fasülyesi tatlılığı yükseltmiştir. Yapay ve plastik bir deri notası var. Vetiver teması aşağıya iniyor ve çok güzel ve lüks bir amber vurgusu ile buluşuyor. Amber burada dengeli bir tatlılık ve yumuşaklıkla beğenilmektedir. Ağaçsı aromalar da, amberi daha sıcak ve tütsülü bir tarza yaklaştırıyor... Parfüm böylece tenden ayrılıyor.
Nishane Sultan Vetiver isimli parfümde, bence üç değişik türde vetiver görmekteyiz=
Açılışta keskin ve tozlu bir baharatlı vetiver var.
Ortalardan itibaren çimensi, köksü, topraksı ve daha yumuşak bir vetiver var.
Sonlara doğru tütsülü amber ile yumuşayan ve daha çok kuru ağaç nüansları veren bir vetiver var. Ben en çok, kapanıştaki işte bu vetiveri beğendim. Kalıcı, kaliteli ve güzel yorumlanmış.
Bu haliyle sonbahar- kış dönemi, serin yaz akşamları ve soğuk havalarda kullanılır. Açık hava partilerinde ve gece gezmelerinde kullanılır. Kapalı alanlarda dozajına dikkat edilmelidir. Vetiver temasına yaslanan ve baharat, ağaç, tütsü gibi aromalar veren, bir de fazla olarak yağlı, kirli, tozlu, yapışkan, plastik vs. etkiler yapan bir parfümü herkes beğenmeyebilir. Ancak benim için pek bir sorun yok. Ben kullanırım.
Nishane Sultan Vetiver, bir güne yaklaşan kalıcılığa sahiptir. Çok kısa sürede tene yerleşip yakın kaldığı için, sahibine dönük fark edilirlik yapar. Bu da dışarıdaki insanları pek rahatsız etmeyeceği anlamına geliyor.
Koku- 4 Kalıcılık- 4
Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder