31 Ağustos 2021 Salı

Memo- Irish Oud EDP / 2015



 
 














Memo- Fransız parfüm şirketidir. Bugün Memo- Irish Oud ( İrlandalı Oud ) isimli parfüm konu olarak seçilmiştir. Tatlı, kremsi, yumuşak, sıcak, serin ve ferah esintiler sunuyor. Deri, aromatik otlar, amber, baharatlar, çiçeksi notalar ve tonka fasülyesi içeriklerine sahiptir. Aromatik- baharatlı kategorisinde gösterilebilir.

Ardıç meyvesi, deri, mate yaprağı, huş ağacı, adaçayı, pembe biber, tonka fasülyesi, amber ve iris gibi notalar açıklanıyor.

Memo- Irish Oud isimli parfümün açılışında yeşil kokan aromatik otlar hissediliyor. Daha doğrusu, ardıç meyvesi teması nokta vuruşu yapıyor. Bunu tatlı, yumuşak ve sıcak deri notası ve aromatik baharatlar ( pembe biber- kakule ) takip ediyor. Daha sonra tekrar, yeşil ve ferah kokan aromatik otlar sahne alacaktır : Bu kez ardıç meyvesi- mate yaprağı- adaçayı troykası sıralamasını görmekteyiz. Tatlı ve kremsi tonlamalarla çiçeksi notalar ( iris, yasemin ), orta katmanın bir diğer koku bileşenidir. Gene tatlı ve sıcak esintiler yayan tonka fasülyesi- amber ikilisiyle kapanışa yöneliyoruz.

Memo- Irish Oud isimli parfümde şuna dikkat ettim : Hiç öd ağacı teması / vurgusu kokusu almıyorum. Bunun yerine yeşil aromatik otlarla zenginleştirilmiş derili- baharatlı- tonka fasülyeli bir parfüm izlenimi vermektedir. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapmaktadır. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Fark edilirliği de tene yakın durmasıyla ilişkilidir. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr kalıcılığı mevcuttur. Tene özgürce sıkılabilir. Derili- baharatlı- tonka fasülyeli koku çizgisi, kalıcılığı arttırıyor. Ayrıca genelde ferah, yeşil ve aromatik yapısından dolayı tene bolca dozajlanabilir. Günlük kullanıma, sosyal faaliyetlere ve sonbahar- ilkbahar arası döneme uygundur. Hafifçe dozaj ayarı yapılırsa yaz mevsiminde de kullanılabilir. Dengeli tatlılık ve uyumlu notalar takdir edilir. Yapaylığa da rastlamadığımı söyleyebilirim.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder