7 Ekim 2021 Perşembe

Snob- EQ Men EDT / 2015



























Snob markası, Pinkar Kozmetik firmasının bünyesindedir. Snob- EQ Men, bu firmanın piyasaya sürdüğü yeni parfümlerden biridir. Snob EQ Men, esasında Paco Rabanne One Million esintileri vermekte. Yalnız tarçın notası daha baskındır ve tarçınlı sahlep rayihaları ile belirginleşmektedir.

Baharatlı tarçın, keskin otlar, asitli turunçgiller, yumuşak odunsu bazlar ve amber Snob EQ Men isimli parfümü özetlemektedir. Odunsu- oryantal kategorisine girebilir.

Üst= Nane, portakal, greyfurt, kırmızı mandalina,

Orta= Tarçın, baharat çeşnisi,

Alt= Deri, paçuli, beyaz ağaç, amber...

Notalar böyle verilmiş. Dengeli bir tatlılık, uyumlu aromalar ve yeterli bir akışkanlık sunuyor.

Açılışta fesleğen- kekik olarak tahmin ettiğim aromatik otlar var. Greyfurt ve mandalina asitli ve keskin tonlarla, bu otsu biçimleri tamamlıyor. Snob EQ Men, tene çabuk yerleşme eğilimindedir. Devamında ise yoğun ve güçlü baharat karışımı var... Bu karışım da çok çabuk açılıyor ve tarçın tandanslı tatlı baharatlar dönüyor. İşte burada tarçınlı sahlep kokuları teninizde belirginleşiyor. Baharatlar uzun sürmekte. Kapanışta ağaçsı ve odunsu notalar birliktedir= Paçuli, vetiver biçiminde düşündüm. Yumuşak bir sandal ağacı ve amber son bölümde etkili olmakta...

Genelde yumuşak nota geçişleri oluyor. Rahatsız edici bir şey yok. Yalnız, bazı kullanıcılara tarçın merkezli baharatlar tekdüze gelebilir. Çünkü, bu çizgiden sonra koku karakteri pek değişmiyor, düz çizgide gidiyor. Ne var ki, hemen karar vermemek gerekir... İlk sıkıştan sonra tekdüze baharatlar varsa da, ilerleyen saatlerde çok güzel ve lüks bir naneli baharat- tarçın tandansları çok beğeniliyor.

Fark edilirliği ilk anda sönük kalıyor. Bu da sizi yanıltmasın. Saatler geçtikçe fark edilirlik artıyor. Önce tam bir ten parfümü gibi davranıyor, tene yakın duruyor. Sonra dışarıya doğru fark edilirlik yapıyor. Kalıcılık ise fena değil. Çünkü, zaten kolonya tarzındadır. Tenimde sekiz saat hafif esintiler yaptı. Yaz sıcağında bile çok rahatsız etmez. Gün içinde tazelenir. Günlük kullanıma uyar. Sonbahar- kış ve soğuk havalar için idealdir. Açık hava partileri ve gezmeleri için tavsiye ederim. Baharatların diğer kişileri rahatsız etmesi ihtimalini de düşünüp, dengeli sıkmak gerekir.

Koku- 4 Kalıcılık- 2


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

1 yorum: