13 Haziran 2021 Pazar

Tiziana Terenzi- Ursa Major Extrait de Parfum / 2015






















Tiziana Terenzi- İtalyan parfüm ve kozmetik markasıdır. Tiziana- Terenzi- Ursa Major isimli parfüm incelenecektir. Reçineler, tütsüler, baharatlı ve meyveli nüanslar, odunsu notalar ve deri notası bu pafümü şekillendirmiş. Tatlı, yumuşak, tozlu, dumanlı ve sıcak vurguılar yapar. Oryantal- baharatlı kategorisinde gösteriliyor. Tasarımcısı Paolo Terenzi olarak açıklanmış.

Üst- muskat, elemi reçinesi, kurutulmuş meyveler çeşnisi, rom,

Orta- paçuli, buhur, tütsü, tütün, vetiver,

Alt- vanilya, deri, buaya ağacı, öd ağacı.

Tiziana Terenzi- Ursa Major- genel harmanı ile yanmış odunlar, baharatlı tütsüler ve tatlı- meyveli içki kokteyllerini akla getirmekte.

Tiziana Terenzi- Ursa Major- kuru meyvelerle harmanlanan, keskin baharatlı viski- votka açılışı ile hakikaten beğeni ve tatmin duyguları uyandırmakta. Başlangıçta keskin likörlü içki notası baskındır. Meyve ve baharatlar bununla sentezlenmiştir. Devamında bu koku formuna yeni biçilmiş saman ve tütün aromaları katılıyor. Parfüm tene oturunca baharatlı tütsüler karakterine çevriliyor. Son kısımda deri ve odunsu notaların ağırlığı hissedilecektir. Deri burada ana temadır. Tozlu ve topraksı vetiver- paçuli kombinasyonu görülür. Yalnız sıcak ve dumanlı öd ağacı, son fazda deri notasıyla birleşmekte. Yumuşak vanilyamsı reçineler de aralara karışmış görünüyor. Böylece tenden ayrılmakta.

Önemli bulduğumuz detaylara değinelim :

Kuru meyve, içki, keskin- tatlımsı baharatlar ( muskat, safran, pembe biber ) ve tütsü aromaları Modern parfüm havası veriyor.

Deri temasının yönettiği öd ağacı merkezli odunsu notalar da klasik Arap parfümü tarzına yönelmiştir.

Koku düzleminde içki notaları, tütün, baharatlı tütsü, deri ve öd ağacı aromaları vardır. Notalar büyük ölçüde harman halinde olmasına rağmen, daha belirgin aromalar bunlardır. Genel gidişat böyle belirlenir. Tatlılıktan ziyade tozlu, koyu, sıcak, yapışkan, kirli ve bellli ölçülerde hayvansal biçimler görülmekte. Bu nedenle dengeli sıkılmalıdır.

Derinlik ve konfor çizgisinde baharatlı tütsüler, tütün, baharatlı votka ve paçuli notaları bulunuyor. En fazla beğendiğimiz ve hoşumuza giden notaları sıraya koyduk. Bu çizgi aslında parfümün sadeleşmiş halidir. Kuşkusuz kalıcı, kaliteli ve zengin bir koku çeşnisi sunmaktadır. Hızlı akışkanlıkla tene oturuyor ve güzelleşiyor.

Tiziana Terenzi- Ursa Major- bu haliyle sonbahar- kış, akşam ve soğuk hava kokusu olduğunu belli ediyor. Kapalı alanlarda dozajına dikkat edilmelidir. Daha çok, dış mekân- açık havada düzenlenen davet ve kokteyllerde kullanılacaktır. Yağlı ve çabuk terleyen tende, fark edilirliği her daim güçlüdür ve üç gün boyunca kuvvetli kalıcılık yapar. Konsept ve koleksiyonluk parfüm olarak değerlidir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder