22 Ağustos 2021 Pazar

Tiziana Terenzi- Ursa Extrait de Parfum / 2015




Tiziana Terenzi- İtalyan niş parfüm ve kozmetik şirketidir. Şimdi Tiziana Terenzi- Ursa isimli parfümü değerlendireceğiz. Ursa : Dişi Ayı anlamına geliyor. Kuru, sıcak, tozlu, yapay, tatlımsı ve bir miktar yumuşak rayihaları vardır. Baharatlar, içkimsi notalar, tütsü, odunsu notalar, meyveler, hayvansal notalar, deri, misk yağı, reçineler ve tütün gibi aromalar koku karakterini belirlemiştir. Oryantal- baharatlı kategorisinde gösteriliyor. Tasarımcısı Paolo Terenzi olarak açıklanmış.

Üst- muskat, elemi reçinesi, kurutulmuş meyveler, rom içkisi,

Orta- paçuli, buhur, tütsü, tütün, vetiver,

Vanilya, deri, agar ağacı ( öd ağacı ).

Tiziana Terenzi- Ursa isimli parfümün genelinde, dumansı tütsü ve kuru tütünle desteklenmiş dumansı ve tatlımsı baharatlar vardır ve bu aromalar klasik Doğulu- Asyalı parfüm geleneğini sürdürmekle, bizim de en yüksek kertede beğeni ve hoşlanma duygularımızı harekete geçirmektedir.

Tiziana Terenzi- Ursa- içkimsi kuru meyveler ( vişne- kiraz ) ve reçineli baharatlar ( tarçın- muskat ) ile başlamakta. Devamında bu baharatlar duman, tütsü ve tütünle kurumak suretiyle hayret ve hayranlık uyandıran bir kalite çıtasına yükseliyor. Sıcaklık çok artıyor. Buna kuru paçuli katılacaktır. Son bölümde ise maalesef koku formunu bozan ve yapay- sentetik hale getiren hayvansal ve yağlı aromalar vardır : Bunlar en başta deri ve misk yağı olarak tahmin ediliyor. Öd ağacıyla tende kuruyor.

Tiziana Terenzi- Ursa isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Tatlılık nispeten dengeli sayılır. Ne var ki, yapay hayvansal aromalar burun ve zihin algısını zorluyor. Bu bakımdan dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Günlük kullanıma ve genel beğeniye uymaz. Parfüm kültürü gelişmiş tecrübeli kişiler kullanabilir.

Koku düzleminde meyveler, baharatlar, paçuli ve hayvansal notalar dikkat çekiyor. Yardımcı elemanlar olarak içkimsi vurgular, reçineler, sıcak tütsüler ve tütün sayılabilir. Yardımcı elemanlar, ana koku katmanlarının içinde eriyip bunlara destek olmuş.

Derinlik ve konfor noktasında tütsü, tütün, tatlı baharatlar ve kuru paçuli yer almakta. Genel gidişat içinde en çok bu aromaları beğenip takdir ediyoruz. Bu çizgide ve katmanda hem uyumlu aromalar görülüyor, hem de kalıcılık, güzellik ve kalite değerleri yükselmeye başlıyor.

Parfüm kataloğundaki tanıtım paragrafında, Tiziana Terenzi- Ursa isimli parfümün esin kaynağının Alp Dağları' nın yakınındaki Como Gölü olduğu belirtiliyor. Denizden bile daha derinde bulunan ve ormanlarla kaplı ve dağlarla çevrili olan Como Gölü havzasında kıyılar boyunca meralar, ormanlar, engebeli kayaçlar, suya bakan pitoresk köyler ve parklar ve bahçelerle çevrili villa yerleşimlerinin olduğundan bahsediliyor.

Tiziana Terenzi- Ursa- gayet yavaş akışkanlıkla, iki saat sonra tene yerleşmekte. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılık yapmakta. Kuru, sıcak, tozlu ve hayvansal koku karakteri böyle bir sonuç yaratıyor. Fark edilirliği hem sahibine hem de dışarıya karşı yoğun ve saldırgandır. Sonbahar- kış sezonu, soğuk havalar ve akşam vakti için idealdir. Dış mekândaki davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde düşünülebilir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder