6 Kasım 2018 Salı

Davidoff- Zino Davidoff EDT / 1986




Davidoff Zino Davidoff parfümünü bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Normal kalitede % 40 yoğun esanslıdır. 

Davidoff, İsviçreli puro üreticisidir.

Davidoff Zino, aromatik bitkiler, turunçgiller, maskülen çiçekler, baharatlı tonlamalar ve ve odunsu notalarla biçimlenir,

Odunsu- oryantal kategoriye dahil edilmiş.

Üst- bergamot, adaçayı, lavanta, gül ağacı,

Orta- gül, yasemin, müge, sardunya,

Alt- tonka fasülyesi, sandal ağacı, amber, sedir ağacı, paçuli, vanilya.

Davidoff Zino, genelde çok tatlı değil. Buruk, ekşimsi, tozlu ve keskin rayihalar baskındır.

Son bölümde şekerliliğe kayan bir tatlılık var. Dengeli dozaj verilmelidir.

Açılışta aromatik otlar ve turunçgiller görülür= Bunlar bergamot, limon, lavanta, adaçayı olarak seçilir ve tozlu, kirli, ekşimsi ve buruk tarzdadır. Devamında odunsu notalar ve sabunsu- maskülen çiçekler gelir= Sardunya, yasemin ve menekşe, sedir ağacı olarak tahmin ettik. Baharatlı çiçek gibi yoğun ve baskın bir koku var. Bu bölüm uzun sürüyor ve tene yerleşme başlıyor. Son kısımda ise, bir karmaşa, aşırı tatlılık, hayvansallık ve sentetik biçimler algılanır= Aşırı tatlılığa meydan veren aromaları tonka fasülyesi, sandal ağacı olarak düşünüyoruz. Yapay ve sentetik algılar paçuli, sandal ağacı ve deri vurgularından kaynaklanabilir.

Davidoff Zino, günümüz trendlerine uymuyor. Keskin, kirli, tozlu, köşeli yapısı nedeniyle de herkes tarafından beğenilmeyebilir. Ancak belli bir kalite ve konfor vaat ediyor. Günlük kullanıma pek yatkın değil. Sonbahar- kış, öğleden sonra- akşam, gece gezmeleri, açık hava partileri için düşünebileceğiniz klasik 70' ler- 80' ler kokusudur. Kalıcılığı bir günü geçiyor. Fark edilirlik de başarılıdır. Tene yakın durur ve sahibine yönelik fark edilirlik yapar. Önce, ilk anda herkesin dikkatini çeken bir esintisi ve fark edilirliği vardır.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html


3 yorum:

  1. İlk sıkıldığında 80'lerin klasik maço parfümlerin andırsa da orta ve son bölümlerinde verdiği tatlılık duygusu günümüz koku beğenisine göz kırpmakta.Bana kalırsa bazi bloglarda yapılan acımasız yorumları haketmeyen,ekonomik fiyatıyla gönül rahatlığıyla kullanılabilir bir parfüm.Kalıcılık olarak da yeterli.

    YanıtlaSil
  2. Açılışı tam bir şok ( seven içinde ki ben bu gruptayım, sevmeyen içinde ) devamında tatmin edici ( ki çoğu kişi için böyle olacaktır ) tam bir maskülen koku, kirli,tozlu açılıştan sonra deri ve tütün algısıyla devam eden koku, çokda tatlı olmayan dozajında vanilya ile sonlanıyor.

    YanıtlaSil
  3. Gayet ideal.İlk açılışunda kendisini salmış peynirin altındaki suya biraz çamur,ot ve baharatilave edilmiş gibi.Etkisi uzun sürmüyor.Kalp kısmı,tozlu topraklı.Kapanışta tene yakın kalıyor.Tatlılık gayet ideal.Fiyat bakımından performans ve kaliteye göre normal.

    YanıtlaSil