12 Kasım 2018 Pazartesi

Davidoff- Echo For Men EDT / 2003






















Davidoff Echo For Men parfümünü bizden sipariş edebilirsiniz. onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Normal kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Davidoff, İsviçreli aksesuar ve deri eşya markasıdır. Davidoff Echo adı verilen kokusu da yaz mevsimine uygun, hafif, sucul ve enerjik hissiyat veren bir parfümdür. Odunsu- baharatlı olarak lanse edilmiş.

Notaları aldehitler, muskat, Şili biberi, zencefil/kakule (?), karabiber, süet, sedir ağacı, sandal ağacı ve misk olarak geçiyor.

Açılışta acı ve keskin turunçgilleri ( portakal, mandalina ) algıladım. Sonra odunsu- baharatlı yapıya çevrildi. Buraya kadar Terre D' Hermes benzeri bir yoruma doğru gideceğini zannettim. Baharat derken, biberli notalar var= Karabiber, zencefil, acı kırmızı biber diye tahmin ettim. Ne var ki, karabiber ve kırmızı biber baskınlaşmakta. Biberli tonlar sürerken, kapanışta odunsu notalar egemen olmakta. Sedir ağacı, misk, sandal ağacı genelde yumuşak ve rafine esintiler yapmakta. Böylece tenden ayrılıyor. Aslında koku karakteri çok fazla değişim göstermiyor. Baharatlar orta katmanla birlikte ana temadır ve parfümü domine etmektedir.

Baharatlı yapıyı Gucci Pour Homme II ile kıyaslayabiliriz. Gene, yaz sıcağında balkonda kurutulmuş acı kırmızı biber vurgusu var. Belki arasına toz karabiber karışmıştır. İlginç ve özgün bir baharat kullanımı var. Modern odunsu parfümlerde, örneğin Comme Des Garcons' larda gördüğümüz biberli vurguları hatırlatmaktadır. Biraz daha basit yapı içinde bunu yapıyor.

Bir miktar yapaylık, açılışta mevcuttur. Bunun dışında, fazla beklentiye girmeden kullanılabilir. Günlük kullanıma yönelik olmuş. Baharatlar akşam vakti daha iyi tene oturur ve kokar. Hafif ve sucul bir yorum söz konusudur ve dozajını ayarlamak kolay olur. Kalıcılığı idare eder= Günün üçte birinde gidiyor. Fark edilir yönü biberler ve sedir ağacı gibi odunsu notalar kaynaklıdır. Açılış hariç, diğer notalar rafine ve uyumlu olabilmiş.

Koku- 4 Kalıcılık- 3



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder