15 Kasım 2018 Perşembe

Davidoff Hot Water EDT / 2009




Davidoff- Hot Water parfümünü bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Normal kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Davidoff- İsviçre merkezli tütün ürünleri üreticisi bir firmadır. Şimdi Davidoff- Hot Water ( sıcak su ) isimli parfümü inceliyoruz. Baharatlar, meyveler, aromatik otlar, içkimsi notalar, odunsu notalar, amber, misk ve deri notaları barındırıyor. Tatlımsı, sıcak, sucul, metalik, kuru, yumuşak, ferah ve yapay esintileri var. Oryantal baharatlı grupta gösterilmiş.

Üstte absent ( bir tür damıtılmış içki notası ), pelin otu, fesleğen, ortada kırmızı biber, paçuli ve alt notalarda benzoin ve sığla yağı aromaları açıklanmış. Biz buna ilaveler yapacağız.

Davidoff- Hot Water isimli parfümün açılışında sıcak su efekti ve içkimsi notalar var. Aslında bu durum, parfümün bütün katmanları için geçerli olacaktır. Sıcak su efektiyle beraber ferah kuru aromatik otlar açılışı domine etmiş. Adaçayı, fesleğen ve pelin otu olabilir. Geri planda tatlımsı bergamot- kamkat gibi meyveler var ama elbette pek etkili değil. Orta bölümde ferah ve yumuşak baharatları görüyoruz. Bunlar metalik ve tatlımsı tonlardadır. Tarçın ve kırmızı biber hissediliyor. Sonrasında hafifçe yapaylık barındıran derimsi notalar ( süet olabilir ) ve kuru odunsu notalar ( paçuli ) geliyor. Kapanışta tatlımsı amber ve seyreltilmiş misk yer alıyor.

Davidoff- Hot Water- özellikle orta bölümden itibaren, Paco Rabanne- One Million isimli parfümü andırıyor : Tarçın, paçuli, süet ve amber. Ayrıca sıcak suyla ıslatılmış gibi duran veya sıcak su dolu bir kabın içine atılmış gibi kokan aromatik otlar ve baharatlar ilginç bir uygulamadır. Dengeli tatlılık ve deri notası dışında uyumlu notalar var. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uygundur. Tene özgürce sıkılabilir. Gün içinde tazeleme ile kalıcılığı takviye edilebilir. Fark edilirliği tene yakın durmasıyla ilgilidir. Gerçekte fark edilirliği zayıf kalıyor.

Koku- 4 Kalıcılık- 2

* Bu parfümün esansını bizden extrait tarz ( daha yoğun ) olarak temin edebilirsiniz.

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html




 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder