29 Ocak 2024 Pazartesi

Amouage- Dia XL ( 40 ) Woman EDP / 2023

 















Amouage- Umman kraliyet ailesinin sahibi olduğu Arap niş parfüm markasıdır. Bugün Amouage- Dia XL ( 40 ) Woman isimli parfümü inceliyoruz. Aldehitler, çiçeksi notalar, misk, aromatik otalar, odunsu notalar ve reçineler barındırıyor. Sabunsu, pudralı, tozlu, kremsi, yumuşak, ferah, sıcak ve yapay esintileri var. Çiçeksi- aldehit grubunda gösterilmiştir.

Üst- aldehitler, siklamen, misk, kuş üzümü, menekşe yaprağı,

Orta- ylang ylang, gül, karanfil, portakal çiçeği, laden otu, tarhun, defne yaprağı,

Alt- iris kökü, sandal ağacı, amiris ağacı, gayakum ağacı.

Amouage- Dia XL ( 40 ) Woman isimli parfümün başlangıcı aldehitle nokta vuruşuyla oluyor. Bunu hemen çiçeksi notalar izliyor. Önce pudralı olan bu çiçekler, devamında hemen pudralı & sabunsu rayihalar salacaktır. Bu minvalde sümbül, kediotu, iris, menekşe, karanfil, ylang ylang, gül, sümbülteber, nergis ve mimoza tahminleri yapılabilir. Buradaki nüans farkı, ylang ylang, karanfil, mimoza ve nergisin biraz daha sarı- baharatlı çiçek formunda olmasıdır. Çiçeksi notalara gene sabunsu misk eklemleniyor. Sonrasında kısa bir duraklamayı takiben, sabunsu ve tozlu aromatik otlar ( tarhun, defne ) gelecektir. Son bölümde kremsi koku değişimleri var : Sandal ağacı, amiris ağacı / reçinesi ve öd ağacı gibi odunsu notalar ve reçineler burada yer almıştır. 

Amouage- Dia XL ( 40 ) Woman isimli parfüm, Amouage markasının 40. kuruluş yıldönümüne istinaden üretilmiş kokulardandır. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Gayet yavaş akışkanlıkla, 1 saat sonra tamamen tene yerleşiyor. Ardından sahibine ve dışarıya karşı saldırgan ve boğucu bir fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılık yapmaktadır. Tene dengeli dozaj verilmelidir. Üç- dört fıs yeter. Parfümün genelini domine eden ve baş ağrıtan bir yapaylığa neden olan sabunsu- pudralı- tozlu rayihalar ve yoğun çiçeksi notaların marifetiyle fark edilirlik ve kalıcılık muazzam yükselmiş fakat bu durum tene dengeli sıkılmasını gerektirmiştir. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder