13 Mart 2024 Çarşamba

Amouage- Search EDP / 2023

 















Amouage- Umman kraliyet ailesine ait Arap niş parfüm markasıdır. Şimdi Amouage- Search isimli parfümü değerlendirmeyi düşünüyorum. Turunçgiller, baharatlar, reçineler, tütsü, aromatik otlar, odunsu notalar, amber ve misk aromaları bu parfümü şekillendirmiştir. Ekşimsi, buruk, tatlımsı, sıcak, ferah ve yumuşak yapıdadır. Turunçgil- aromatik grubunda gösteriliyor. 

Üst- limon, misket limonu, mandalina,

Orta- buhur, elemi reçinesi, karabiber,

Alt- kade yağı, gayakum ağacı, vetiver.

Amouage- Search isimli parfümün başlangıcını ekşimsi, buruk ve yeşil / bitkisel kokan turunçgiller yapıyor. Son kerte ferah ve enerjik olan limon, bergamot, misket limonu ve mandalina olumlu ve iyimser duygular uyandırıyor. Kaliteli erkeksi limon kolonyalarını andıran bu açılışı çok beğendim. Aromatik, sıcak ve biberli baharatlar bunun ardından geliyor. Baskın karabiber, biber ve kakule algıladım. Baharatlar, reçinelerle ( elemi reçinesi ) tatlandırılmış, yumuşatılmış ve aromatik hale getirilmiştir. Sonlara doğru yeşil ve ferah kokan aromatik otlar ( ardıç meyvesi veya çam esintileri ), sıcak tütsüler ve odunsu notalar ( yeşil vetiver ) hissediliyor. Kapanıştaki amber ve misk notalarında tatlılık bir miktar yükseliyor. Ne var ki, rahatsız etmiyor. 

Amouage- Search ( Ara ) isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Hızlı akışkanlıkla tene yakın duracaktır. Fark edilirliği de tene yakın kalmasıyla belirlenir. Çabuk terleyen yağlı gün boyu kuvvetli kalıcılığı vardır. Reçineler ve baharatlar şüphesiz kalıcılığı arttırmıştır. Herhangi bir yapaylık barındırmadığından, tene özgürce sıkılabilir. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uyar. Aromatik / yeşil- turunçgilli- odunsu bir kolonya havasındadır. 

Koku- 5 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder