16 Şubat 2024 Cuma

Amouage- Lineage Woman EDP / 2023

 















Amouage- Arap niş parfüm markasıdır. Umman kraliyet ailesinin yönetimindedir. Şimdi Amouage- Lineage Woman isimli parfüm hakkında kısa bir değerlendirme yapacağız. Odunsu notalar, amber, tütsü, vanilya, reçineler ve baharatlar bu parfümü şekillendiriyor. Tatlı, şekerli, yapay, sucul, mineral, sıcak, yumuşak ve ferah esintiler sunmaktadır. Oryantal- baharatlı kategorisinde gösterilebilir.

Üst- zencefil, sichuan biberi, safran, Peru biberi,

Orta- buhur, çemen otu, mür yağı,

Alt- buhur, mür yağı, vetiver, laden otu, benzoin, paçuli.

Amouage- Lineage Woman isimli parfümün başlangıcında sıcak ve aromatik baharatlar yer almış. Bunlar tatlı ve biberli yapıdaki zencefil, safran, pembe biber ve kırmızı biber olarak sıralanıyor. Yalnız baharatlarda bir miktar sucul ve mineral hissiyat söz konusudur. Orta katmanda, bu baharatlar birtakım reçineler (buhur, mür yağı, laden otu, benzoin ), tütsü ve vanilya ile destekleniyor. Bütün bu reçineli- tütsülü- vanilyalı kısım, şekerli tatlılık ve yapaylık barındırmaktadır. Son bölümde gene tatlılık artıyor : Amber ve yeşil ve ferah kokan odunsu notalar ( vetiver, paçuli ) kapanışı yapmıştır. 

Amouage- Lineage Woman isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşmektedir. Sonrasında sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve saldırgan bir fark edilirliği mevcuttur. Çabuk terleyen yağlı tende dört gün süreyle kuvvetli kalıcılığı olacaktır. Tene dengeli dozaj verilmesini tavsiye ederim. Üç- dört fıs yeter. Baharatlı- reçinemsi vanilyalı koku grupları ve orta katmandan itibaren etkili olan şekerli yapaylık yapaylık nedeniyle / vesilesiyle kalıcılık ve fark edilirlik artmış ancak bu durum tene dengeli sıkılmasını zorunlu kılmıştır. Dengeli dozaj şartı yerine getirilirse, yaz mevsiminde dahi kullanılabilir. Ne var ki, sonbahar- ilkbahar arası geçiş dönemine, serin / soğuk havalara ve akşam saatlerine daha uygundur. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde sizi memnun edecektir. Baharatlı yapısından dolayı günlük kullanıma ve ev ve ofis kullanımına pek uygun değildir. Sıcak ve aromatik baharatlar ve yeşil- bitkisel odunsu notalar beğenilmektedir. Baharatlar, reçineler, amber ve odunsu notalar çizgisinde Doğulu- Asyalı parfüm kültürünün bir parçasıdır.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder