11 Mart 2024 Pazartesi

Amouage- Jubilation XL ( 40 ) Man EDP / 2023

 















Amouage- Arap niş parfüm markasıdır. Umman kraliyet ailesinin mülküdür. Bugün Amouage- Jubilation XL ( 40 ) Man isimli parfümü inceleyeceğim. Amouage markasının kuruluşunun 40. yıl dönümünü kutlamak için piyasaya çıkarılmış bir eserdir. Tatlı, şekerli, ekşimsi, yapay, sıcak, ferah ve yumuşak esintileri var. Reçineler, baharatlar, meyveler, odunsu notalar, misk, turunçgiller, aromatik otlar, amber, çiçeksi notalar, içkimsi notalar ve ambergris aromaları bu parfümü şekillendirmektedir. Odunsu- şipre kategorisinde gösteriliyor.

Üst- böğürtlen, laden otu, turunç yaprağı, kuş üzümü, portakal, biberiye,

Orta- buhur, süpürge çiçeği, tarçın, karanfil çeşnisi, defne yaprağı, gül, kereviz tohumları,

Alt- opoponaks, paçuli, mür yağı, meşe yosunu, agar ağacı ( öd ağacı ), gayakum ağacı, amber, misk, laden çiçeği, sedir ağacı.

Amouage- Jubilation XL ( 40 ) Man isimli parfümün açılışını meyveler ( orman meyveleri ), içkimsi notalar ve turunçgiller tatlı, şekerli, ekşimsi ve mayhoş yapıdadır. Böğürtlen, vişne, kuş üzümü, şarap, portakal ve mandalina tahmin ediliyor. Bunu yeşil ve ferah kokan turunç yaprağı, defne ve biberiye gibi aromatik otlar takip ediyor. Orta bölümden kapanışa değin bütün koku grupları şekerli ve yapay olacaktır : Önce reçineler geliyor. Opoponaks, laden otu, mür yağı ve buhur sayılabilir. Güllü tarçın ve karanfil, çiçeksi- şekerli baharatları temsil etmektedir. Öd ağacı tandanslı odunsu notalar, amber, misk ve ambergris ile sona geliyoruz. 

Amouage- Jubilation XL ( 40 ) Man isimli parfümde aromalarda genelde katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Devamında sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve etkili fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende de dört gün boyunca kuvvetli kalıcılık performansına sahiptir. Tene dengeli dozaj verilmesi lazımdır. Üç- dört fıs yeter. Genele yayılan şekerli tatlılık ve yapaylık ve güçlü reçineler, odunsu notalar ve ambersi koku grupları gibi etkenlerle kalıcılık ve fark edilirlik artmış ancak bu durum tene dengeli sıkılmasını şart koşmuştur. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece eğlencelerinde sizi memnun edecektir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder