17 Ocak 2024 Çarşamba

Amouage- Opus XV King Blue EDP / 2023

 















Amouage- Arap niş parfüm şirketidir. Umman kraliyet ailesinin mülküdür. Bugün, bu markanın Kütüphane Koleksiyonu kokularından, Amouage- Opus XV King Blue isimli parfümü konuşacağız. Hayvansal, kirli, yağlı, sıcak ve yapay esintileri var. Misk yağı, deri, amber, reçineler ve odunsu notalar içermektedir. Oryantal- odunsu kategorisinde gösterilmiş.

Üst- kuş üzümü, mandalina, pembe biber,

Orta- buhur, amber,

Alt- agar ağacı ( öd ağacı ), deri, meşe ağacı, paçuli, sandal ağacı.

Amouage- Opus XV King Blue isimli parfümün koku karakterini ve aromalarını kısaca toparlamak istersek, şöyle diyebiliriz : Baştan sona hayvansal, kirli, yağlı, sıcak, yapay ve ahıra girmişsiniz gibi, ağır kokular parfümü domine ediyor. Burada ana tema misk yağıdır ( civet yağı ). Misk yağı, deri, amber, reçineler ( buhur ) ve odunsu notalar ( öd ağacı, paçuli, sandal ağacı ) sıralaması var. 

Amouage- Opus XV King Blue isimli parfümün aromalarını iç içe geçip harmanlanmış olarak kabul etmek daha doğru olur. Çünkü yukarıda da belirttiğimiz gibi, deyim yerindeyse parfüm misk yağı teması üzerine kurulmuştur. Hatta neredeyse, uzun süre tek parça- misk yağı kokusu biçiminde yol almaktadır. O zaman diğer aromaları da yardımcı eleman olarak değerlendirebiliriz. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor diyeceğim ama zaten sıktıktan hemen sonra, misk yağı kokusu tene oturuyor. Ardından sahibine ve dışarıya karşı saldırgan, yoğun ve boğucu bir fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende de, yapışkan vaziyette beş gün boyunca kuvvetli kalıcılık yapmaktadır. Tene dengeli dozaj verilmelidir. Bir- iki fıs yeter. Aksi takdirde burun ve zihin algısını zorlar ve baş ağrısına neden olur. Tamamen hayvansal ve yapay nitelikteki aromalardan oluştuğu için fark edilirlik ve kalıcılık dehşet biçimde yükselirken, bu durum tene dengeli sıkılmasını gerek- şart haline getiriyor. Günlük kullanıma ve sosyal ortamlara zaten uymaz. Genel beğeniye de uygun değildir. Hayvansal kokulara meraklı olanlar ve parfüm koleksiyonerleri kullanabilir. Gene de, elbette dozaj ayarlaması yapmak şartıyla sonbahar- kış sezonu, soğuk ve serin havalar ve akşam saatlerine yöneliktir. Kesinlikle dış mekânda- dışarıda ve gece gezmelerinde kullanılmalıdır. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder