17 Mart 2024 Pazar

Mont Blanc- Explorer Platinium EDP / 2023

 















Mont Blanc- teknoloji ve kırtasiye alanlarında ürün gamı olan Alman şirketidir. Bugün Mont Blanc- Explorer Platinium isimli parfüm hakkında değerlendirme yapacağım. Baharatlar, aromatik otlar, turunçgiller, vanilya, lavanta, çiçeksi notalar ve odunsu notalar barındırıyor. Tatlı, kremsi, şekerli, metalik, ozonlu, sucul, yapay, sıcak, serin yumuşak ve ferah esintileri var. Aromatik- baharatlı grupta gösterilebilir.

Üstte menekşe yaprakları, ortada adaçayı ve alt notalarda sedir ağacı aromalarına yer verilmiş. Biz bunlara ilaveler yapacağız.

Mont Blanc- Explorer Platinium isimli parfümün açılış faslı ve devamında kremsi tonlamalar yapan baharatlar ve turunçgiller yer alıyor. Kakule, biber ve zencefil baskındır. Bergamot ve greyfurt yardımcı elemandır. Orta katmanda yeşil ve ferah kokmakla birlikte sucul ve ozonlu hissiyata da sahip lavanta ve aromatik otlar var. Metalik adaçayı baskındır. Kişniş ve mate yaprağı da tahmin ettim. Sonlara doğru sedir ağacı merkezli yapay odunsu notalar ve şekerli vanilya algıladım. 

Mont Blanc- Explorer Platinium isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Hızlı akışkanlıkla tene yakın duruyor. Fark edilirliği de tene yakın kalmasıyla ilgilidir. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr kalıcılık sağlıyor. Tene özgürce sıkılabilir. Parfümün EDP konsantrasyonunda olması, baharatlı açılışı, rahatsız etmeyen şekerli- tatlı- kremsi- yapay rayihaları ve sucul ve ozonlu dokunuşları sayesinde hem kalıcılık yükselmiş hem de tene özgürce sıkılabilmesi mümkün olmuştur. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uyacaktır. Sucul ve ozonlu notalar ( lavanta, aromatik otlar ) serin esintiler bırakıyor. Baharatlar, turunçgiller ve vanilya ise sıcaktır. 

Koku- 4 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder