1 Ocak 2024 Pazartesi

Issey Miyake- L'Eau D'Issey Pour Homme Vetiver EDT / 2023

 















Issey Miyake- Japonya kökenli moda markasıdır. Şimdi Issey Miyake- L'Eau D'Issey Pour Homme Vetiver isimli parfüm hakkında izlenimlerimi aktaracağım. Tatlımsı, buruk, ekşimsi, serin, sıcak, ferah, yumuşak ve yapay esintiler sunuyor. Odunsu notalar, turunçgiller (?), baharatlar, aromatik otlar ve sucul notalar barındırıyor. Odunsu- aromatik grupta gösterilmiş.

Notaları vetiver, zencefil, adaçayı ve sucul notalar olarak açıklanmış. Buna ilaveler yapacağım. 

Issey Miyake- L'Eau D'Issey Pour Homme Vetiver isimli parfümün açılışı gayet enerjik tarzda odunsu notalarla yapılıyor. Yeşil ve ferah kokan vetiver temasının yanı sıra sedir ağacı var. Sucul ve yeşil kokan yapıda aromatik otlar bunu takip etmiştir. Adaçayı, kişniş ve ardıç meyvesi olabilir. Arada, ekşimsi ve buruk vurgularla turunçgillerin olduğunu düşünebiliriz. Bergamot ve limon sayılabilir. Tatlımsı & buruk koku geçişleriyle, baharatlar orta katmanda yer alıyor. Zencefil- kakule ikilisi önemlidir. Gene son bölümde yeşil ve bitkisel yapıdaki odunsu notalar ( vetiver, sedir ağacı ) tekrarlanıyor. 

Issey Miyake- L'Eau D'Issey Pour Homme Vetiver isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla deveye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yakın duruyor. Fark edilirliği de tene yakın kalmasıyla belirleniyor. Gün içinde tazeleme ile fark edilirlik ve kalıcılığı takviye edilebilir. Tene özgürce sıkılabilir. Kaliteli bir odunsu- aromatik / yeşil kolonya havasındadır. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve ilkbahar- yaz mevsimine yöneliktir. Aslında bariz bir yapaylığa da rastlanmaz. 

Koku- 3 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder