3 Mart 2024 Pazar

Bvlgari- Man Rain Essence EDP / 2023


 

Bvlgari- İtalyan moda şirketidir. Bugün Bvlgari- Man Rain Essence isimli parfümü konu olarak seçtim. Aromatik otlar, turunçgiller, çiçeksi notalar, baharatımsı nüanslar, mineral notalar, sucul notalar, misk, amber ve odunsu notalar içeriklidir. Serin, sıcak, yumuşak, ferah, yapay ve tatlımsı rayihaları var. Aromatik- odunsu grupta gösterilebilir. 

Üstte yeşil çay özü, portakal özü, ortada beyaz nilüfer akoru, kristal beyaz misk akoru ve alt notalarda mineral amber akoru ve gayakum ağacı aromaları açıklanmış. Buna ilaveler yapacağız.

Bvlgari- Man Rain Essence isimli parfümün açılışını yeşil ve ferah kokan aromatik otlar, turunçgiller bunlara eşlik eden mineral notalar yapmakta. Yeşil çay, kişniş, turunç yaprağı yağı, portakal ve bergamot algılanıyor. Tatlımsı, yeşil / bitkisel ve sucul karakterdeki erkeksi çiçeksi notalar orta katmanı dolduruyor. Zambak, nilüfer / lotus, portakal çiçeği ve siklamen olabilir. Ayrıca gene bu bölümde yumuşak baharatımsı geçişlerden ( kakule- sardunya ) bahsedebiliriz. Kapanışta ise, önce yapay misk- amber ikilisini hissediyoruz. Yarım saat sonra da mineral notalarla birleşmiş biçimde odunsu notalar sahne aldı. Vetiver ve sedir ağacı gibi yumuşak odunsu notalar var. 

Bvlgari- Man Rain Essence ( Yağmur Esansı ) isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Fark edilirliği tene yakın durmasıyla belirleniyor. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr kalıcılığı var. Çünkü odunsu notalar ve mineral ve sucul notalar tene daha iyi oturuyor. Tene özgürce sıkılabilir. Kaliteli bir aromatik- odunsu / misk kolonya havasındadır. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve ilkbahar- yaz mevsimine uygundur. Aslına bakılırsa, parfümün genelinde mineral notalar; orta katmandan itibaren de yeşil ve ferah kokan aromalar egemen koku formudur. Misk ve amberdeki yapaylık rahatsız etmez. Genelde dengeli tatlılık ve uyumlu notalar görülür.

Koku- 4 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder