19 Mart 2024 Salı

Carolina Herrera- Bad Boy Extreme Eau De Parfum Extreme / 2023

 















Carolina Herrera- ABD merkezli moda firmasıdır. Bugün Carolina Herrera- Bad Boy Extreme Eau De Parfum Extreme isimli parfüm konu olarak seçildi. Gurme notalar, odunsu notalar, aromatik otlar, reçineler, tonka fasülyesi, meyveler, turunçgiller, baharatlar ve amber aromaları barındırıyor. Sıcak, ferah, yumuşak, yapay, tatlı ve şekerli rayihaları var. Oryantal- baharatlı grubunda gösterilebilir.

Notaları kakao, paçuli yaprağı, vetiver, tütsü, adaçayı, tonka fasülyesi, buhur, erik, opoponaks, zencefil, artemisia, bergamot, laden otu olarak açıklanıyor. 

Carolina Herrera- Bad Boy Extreme Eau De Parfum Extreme isimli parfümün açılışı tatlı kakao- fındık biçiminde gurme notalarla yapılmıştır. Sonrasında yeşil ve ferah kokan odunsu notalar ( paçuli yaprağı- vetiver ) hissediyoruz. Beş dakika boyunca böyle gidiyor. Orta katmanda şekerli reçineler- tonka fasülyesi ikilisi vardır. Reçinelere örnek olarak buhur, opoponaks ve laden otu verilebilir. Buna meyvemsi baharatlar katılıyor. Dengeli bir tatlılık içinde tarçın ve zencefil algılanmaktadır. Son bölümde ise, düz bir yapaylık barındıran amber bulunuyor. 

Carolina Herrera- Bad Boy Extreme Eau De Parfum Extreme isimli parfümün ana hatlarını yukarıda olduğu gibi özetledik. Ancak bazı aromalar yardımcı niteliktedir. Mesela adaçayı ve kişniş gibi aromatik otlar, odunsu notaların peşinden yeşil- bitkisel kokmaktadır. Orta bölümün sonundaki meyvemsi baharatlarda, dikkatli kokladığımızda erik ve bergamot gibi meyveler ve turunçgilleri yakalıyoruz. Bunlar ara nüanslardır. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapmaktadır. Gayet yavaş akışkanlıkla, 1 saat sonra tamamen tene yerleşiyor. Devamında sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve etkili bir fark edilirliği vardır. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılığı olacaktır. Tene dengeli dozaj verilmesini tavsiye ediyorum. Üç- dört fıs yeter. Orta katmandan itibaren gördüğümüz şekerli tatlılık, yapaylık ve yoğun reçinemsi yapısal düzen nedeniyle / vesilesiyle fark edilirlik ve kalıcılık artmış fakat bu durum tene dengeli sıkılmasını gerektirmiştir. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece eğlencelerinde sizi memnun edecektir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder