4 Şubat 2024 Pazar

Creed- Carmina EDP / 2023

 















Creed- Fransız parfüm markasıdır. Şimdi Creed- Carmina isimli bayan parfümünü inceliyorum. Meyveler, baharatlar, vanilya, ambergris, reçineler ve misk içeriklidir. Şuruplu, pudralı, koyu, yapay, sıcak, ferah ve yumuşak esintileri var. Çiçeksi- odunsu / misk kategorisinde gösterilmiştir. 

Üst- kara kiraz, safran, pembe biber,

Orta- gül, şakayık, menekşe, kaşmir ahşabı,

Alt- ambroksan, misk, mür yağı, buhur.

Creed- Carmina isimli parfümün açılışı öksürük şurupları gibidir. Şuruplu, pudralı ve oldukça koyu rayihalar aynı zamanda parfümün kapanışına değin etkilidir. Bu aromalar meyveler ( kiraz, vişne ), baharatlar ( safran, pembe biber ), çiçeksi notalar ( gül, şakayık, menekşe ) ve vanilyadır. Yapaylıktan başka özelliği olmayan ambergris, reçineler ve misk aromalarıyla sona gelinir. Bunlar ambergris, mür yağı, misk ve benzoin olarak sıralanır.

Creed- Carmina isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Gayet hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Sonrasında sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve etkili fark edilirlik yapıyor. Çabuk terleyen yağlı tende dört boyunca kuvvetli kalıcılığı var. Tene dengeli dozaj verilmesi gereklidir. Üç- dört fıs yeter. Genel olarak şuruplu, pudralı ve yapay aromalarının marifetiyle kalıcılık ve fark edilirlik artsa da, bu durum tene dengeli sıkılmasını zorunlu kılmaktadır. Aksi takdirde baş ağrısı yapabilir. Sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde düşünülebilir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder