7 Ocak 2024 Pazar

Burberry- Goddess EDP / 2023

 















Burberry- İngiliz moda şirketidir. Şimdi Burberry- Goddess isimli bayan parfümünü değerlendirmekteyim. Tatlı, şekerli, yumuşak, sıcak ve ferah esintileri var. Gurme notalar, vanilya, lavanta ve baharatlar bu parfümü şekillendirmiştir. Gurme- aromatik grupta gösteriliyor.

Üst- vanilya, lavanta, kakao, zencefil,

Orta- vanilyalı havyar,

Alt- vanilya özü.

Burberry- Goddess isimli parfümün başlangıcında şekerli tatlılık veren gurme notalar var. Kakao ve vanilya algıladım. Kakaolu vanilya da diyebiliriz. Orta bölümde yeşil ve ferah kokan lavanta ve zencefil merkezli tatlı baharatlar görüyoruz. Tarçın da olabilir. Son kısımda gene şekerli vanilya tek başına kalıyor.

Burberry- Goddes isimli parfüm, gayet sade, basit, düz çizgide giden ve kolay anlaşılan bir koku karakterine sahiptir. Vanilya aroması baştan sona etkilidir ve tematik bir kokudur. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Devamında sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve etkili fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende de iki gün boyunca kuvvetli kalıcılık yapacaktır. Tene özgürce sıkılabilir. Parfümün geneline hakim olan ancak rahatsız etmeyen şekerli tatlılığı, baharatlı- vanilyalı yapısal düzeni ve yumuşak, sıcak ve ferah esintileri marifetiyle kalıcılık ve fark edilirlik artmış ve tene özgürce sıkılabilmesi mümkün olmuştur. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece eğlencelerinde düşünülebilir. 

Koku- 4 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder