11 Temmuz 2023 Salı

Paco Rabanne- Phantom EDP / 2021

 















Paco Rabanne- Phantom EDP parfümünün EDT versiyonunu bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır. 

Paco Rabanne- Fransız moda firmasıdır. Şimdi Paco Rabanne- Phantom isimli parfümü değerlendireceğiz. Tatlı, kremsi, şekerli, ekşimsi, kuru, sıcak, ferah, yumuşak ve yapay esintileri var. Lavanta teması, turunçgiller, meyveler, tütsü, odunsu notalar ve vanilya aromaları barındırıyor. Odunsu- aromatik grupta gösteriliyor.

Üst- lavanta, limon kabuğu rendesi, limon, 

Orta- lavanta, elma, tütsü, dünyevî notalar, paçuli,

Alt- vanilya, lavanta, vetiver.

Paco Rabanne- Phantom- dediğimiz gibi, lavanta teması üzerine kurulmuştur. Bu minvalde açılıştan kapanışa değin lavanta aromasını göreceğiz. Sıralama şöyledir :

- Tatlı lavantalı ekşimsi limon- limon kabuğu,

- Tatlı lavantalı yeşil elma,

- Tatlı & yeşil lavantalı kremsi vanilya- vetiver.

Paco Rabanne- Phantom isimli parfümün açışında ekşimsi ama ferah ve enerjik turunçgiller var. Orta bölümde gene aynı ferahlıkta meyveler, bu kez dumanlı tütsüler ve sıcak ve kuru odunsu notalar ( paçuli ) ile birlikte verilmiştir. Son bölümdeki kremsi vanilya- vetiver ikilisi, çok da rahatsız etmeyen bir yapaylık içindedir.

Paco Rabanne- Phantom isimli parfümde, aromalar lavanta temasının etrafında şekilleniyor ve katman halinde sırasıyla devreye giriyor. Gayet hızlı akışkanlıkla tene yapıştığını / yakın kaldığını söyleyebiliriz. Çünkü sıkıştan sonra, sadece ilk anda kısa süreliğine dışarıya karşı- sınırlı bir fark edilirlik yapıyor. Sonra hemen sakinleşip, tensel koku formuna geçiyor. Sonuçta, fark edilirliği tene yakın durmasıyla ilgilidir. Kapanıştaki kremsi yapaylığı önemsemezsek- es geçersek tene bol miktarda, özgürce sıkabiliriz. Ancak bu dengesiz dozaj ( şekerlenebilen lavantanın da etkisiyle ) çok sıcakta rahatsız edebilir. Günlük kullanımda tazeleme ile kalıcılığını takviye etmek isteyebiliriz. Gene de kuvvetli aromalarıyla buna gerek kalmayacaktır. Çabuk terleyen yağlı tende, günün büyük kısmında tatminkâr kalıcılığı var. Günlük kullanıma, sosyal faaliyetlere ve ilkbahar- sonbahar arası geçiş dönemine uygundur. Tatlılık genele yayılmıştır ve son bölümde iyice kremsi tonlamalarla yapay hale gelip, koku kalitesini aşağıya çekmektedir. Bununla beraber nota geçişleri sorunsuzdur.

Koku- 4 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder