10 Şubat 2024 Cumartesi

Paco Rabanne- Invictus Victory Elixir Parfum Intense / 2023

 















Paco Rabanne- Fransız moda şirketidir. Şimdi Paco Rabanne- Invictus Victory Elixir Parfum Intense isimli parfümü değerlendirmek istiyorum. Kremsi, tatlı, şekerli, pudralı, metalik, yapay, plastik, sıcak, yumuşak ve ferah esintileri var. Baharatlar, lavanta, turunçgiller, gurme notalar, içkimsi notalar, aromatik otlar, deri, tonka fasülyesi, amber, vanilya ve reçineler bu parfümü şekillendiriyor. Oryantal- baharatlı- gurme grubunda gösterilebilir.

Üst- lavanta, kakule, karabiber,

Orta- tütsü, paçuli,

Alt- vanilya kabuğu, tonka fasülyesi.

Paco Rabanne- Invictus Victory Elixir Parfum Intense isimli parfümün başlangıcının kremsi tatlılık veren baharatlarla yapıldığını düşünmek için, makûl ve mantıklı nedenlerimiz var. Çünkü açılıştaki biberli, sıcak ve lüks yapısal düzeni başka bir şeye benzetmek mümkün değil. Tarçın, kakule, pembe biber ve karabiber çeşnisi algılanmaktadır. Devamında benim burnum, birtakım gurme notalar tespit etti. Tatlımsı & pudralı tonlama geçişleriyle kakao- çikolata- fındık troykası sahne aldı. İlerleyen dakikalarda içkimsi lavanta ve bergamot tarzındaki turunçgiller, açılış faslında sözünü ettiğimiz baharatların üstünde yükseliyor. Sonra metalik ve yeşil / bitkisel kokan içkimsi notalar, aromatik otlar ve turunçgiller hissediyoruz. Pelinotu içkisi / kokteyli veya nane- limon likörü olabilir. Bunu pudralı ve yapay kokan deri notası takip ediyor. Kapanışa yaklaşırken, şekerli tonka fasülyesi, amber ve vanilya aromaları baştan beri gelen tatlılığı yükseltiyor. Deri notasını bir kez daha, iyice yapay ve plastik haliyle görüyoruz. Son fazda şekerli ve meyvemsi reçineler ( elemi reçinesi ) var. Parfüm tenden ayrılmadan önce, uzun süre deri, reçineler, tonka fasülyesi, amber ve vanilya rayihaları tende yer değiştiriyor.

Paco Rabanne- Invictus Victory Elixir Parfum Intense isimli parfümde, baharatlardan içkimsi notalara kadar olan aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapmaktadır. Deri- vanilya arası aromalar ise, harmanlanıp iç içe geçmiş biçimde algılanır. Gayet yavaş akışkanlıkla, iki saat sonra tamamen tene yerleşmiş oluyor. Ardından sahibine ve dışarıya karşı saldırgan ve boğucu bir fark edilirliği söz konusudur. Çabuk terleyen yağlı tende dört gün boyunca kuvvetli kalıcılığı mevcuttur. Tene dengeli dozaj verilmesi gereklidir. Üç- dört fıs yeter. Kremsi tatlılıktan yapaylığa kadar uzanan koku yelpazesi kalıcılık ve fark edilirliği arttırırken, maalesef tene dengeli sıkılmasını zorunlu hale getiriyor. Sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece eğlencelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder