19 Nisan 2024 Cuma

Zadig & Voltaire- This Is Really Her! Eau De Parfum Intense / 2024

 















Zadig & Voltaire- Fransız moda firmasıdır. Bugün Zadig & Voltaire- This Is Really Her! isimli parfümü değerlendirmek istedim. Çiçeksi notalar, baharatlar, aromatik otlar, meyveler, gurme notalar, odunsu notalar ve vanilya içeriklidir. Tatlı, şekerli, şuruplu, buruk, ekşimsi, yapay, sıcak ve ferah esintileri var. Oryantal- çiçeksi kategoride gösterilebilir.

Üst- pembe biber, fesleğen,

Orta- gül, kestane,

Alt- paçuli bal, vanilya.

Zadig & Voltaire- This Is Really Her! isimli parfümün şipremsi tarzda bir açılışı var : Buruk, ekşimsi ve tatlı rayihalar salıyor. Gül, yasemin, pembe biber, defne, fesleğen, ıhlamur, kuş üzümü ve bal gibi çiçeksi notalar, baharatımsı nüanslar, aromatik otlar, meyveler ve gurme notalar birbirini takip ediyor ve orta katmana kadar iniyor. Sonlarda yapay ve şekerli paçuli merkezli odunsu notalar, gurme notalar ( bal ) ve vanilya yer alıyor. Parfüm yarım saat sonra iyice tene oturunca şekerli ve şuruplu meyveler ( aslan meyvesi, kuş üzümü, ahududu ) hissettim.

Zadig & Voltaire- This Is Really Her! isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Ama bu söylediğimizi nüanse etmek lazımdır : Baştan sona ( gül notasından vanilyaya ) kadar çok hızlı akışkanlık var. Yukarıda belirttiğimiz gibi, yarım saat sonra iyice tene oturunca bütün koku grupları belirginleşiyor. Devamında sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve saldırgan fark edilirliği olacaktır. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılık yapacaktır. Tene dengeli dozaj verilmelidir. Üç- dört fıs yeter. Parfümün genelini forse eden ve sonlarda giderek yapaylaşan tatlı & şekerli tonlamalar söz konusu olduğunda kalıcılık ve fark edilirlik artmış ancak bu durum tene dengeli sıkılmasını şart koşmuştur. Sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder