13 Temmuz 2020 Pazartesi

Yves Saint Laurent- Supreme Bouquet EDP / 2013



























Yves Saint Laurent Supreme Bouquet EDP parfümünün EDT versiyonunu bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır. 

Yves Saint Laurent- Fransız moda firmasıdır. Bugün bu markanın Oryantal Koleksiyonu' ndan Yves Saint Laurent- Supreme Bouquet isimli bayan parfümünü tanıtmaktayız. Tatlı, kremsi, şekerli, pudralı, yumuşak, ferah, sıcak ve yapay esintileri var. Meyveler, çiçeksi notalar, vanilya, amber, odunsu notalar ve tütsü içeriklerine sahiptir. Oryantal- çiçeksi kategorisinde gösterilmektedir.

Üst- meyveli notalar, armut, pembe biber,

Orta- sümbülteber, yasemin, ylang ylang,

Alt- amber, misk, paçuli.

Yves Saint Laurent- Supreme Bouquet isimli parfüm, gayet tatlılık barındıran meyvelerle açılıyor. Meyvemsi notalarda biraz ferah ve enerjik hissiyat var. Portakal ve armut olabilir. Devamında çiçeksi notalar baskın olacaktır. Önce yüksek düzeyde kremsi tonlamalar yapan çiçeksi notalar sahne almakta. Bunları klasik yasemin, gardenya ve ylang ylang biçiminde düşünüyoruz. Orta katmanı tamamen kaplayan bu çiçekler daha sonra hafifçe pudralı hale gelecektir. Sümbülteber ve iris olabilir. Sonlara doğru, gene kremsi rayihalar içinde amber- vanilya ikilisi var. Kapanışta ise sıcak ve kuru odunsu notalar ( sandal ağacı ) ve tütsüler yer alacaktır. Buna tütsülü sandal ağacı da diyebiliriz.

Yves Saint Laurent- Supreme Bouquet ( Yüce Buket )- sümbülteber temalı bir koku olarak kurgulanmaya çalışılmış. Ancak bu tema, çiçeksi notaların ikinci yarısında devreye giriyor. Şurası kesindir, bu parfümde çiçeksi notalar, başlangıçtan sonra koku gidişatına egemen oluyor. Ne var ki aromalar genelde katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar : Meyveler, çiçeksi katman, amber ve odunsu notalar. Şekerli tatlılık ve yüksek kremsilik genele yayıldığı için, tene dengeli dozaj verilmelidir. Üç- dört fıs yetecektir. Kremsi verilmiş vanilya ve amberin de yapaylık barındırdığını söyleyelim. Buna rağmen nota geçişlerinde bir sorun yok. Yalnız dikkatli kullanılması gerekir. Sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmeleri için idealdir. Hızlı akışkanlıkla çiçeksi notalara geçiliyor. Kremsi kullanılmış çiçeksi notalar- amber- vanilya troykası ile saldırgan ve etkili bir kalıcılık- fark edilirlik performansına ulaşacaktır. Fark edilirliği sahibine ve dışarıya karşı her zaman yoğun ve güçlüdür. Hatta ayarı kaçmış kremsi aromalar bazen bunaltıcı oluyor. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün süreyle kuvvetli bir kalıcılığı var.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder