4 Temmuz 2020 Cumartesi

Yves Saint Laurent- Paris EDP / 1983























Yves Saint Laurent Paris parfümünün EDT versiyonunu bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Normal kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Yves Saint Laurent- Fransız moda markasıdır. Yves Saint Laurent- Paris isimli parfümü inceliyoruz. Pudralı, sabunsu ve tozlu bir kokusu var. Çiçek, odunsu notalar, aromatik otlar ve misk nüanslarıyla belirginleşiyor. Çiçeksi grupta yer almakta. Yalnız buna odunsu / misk koku formu ilave edilebilir.

Üst- mimoza, portakal çiçeği, yeşil notalar, gül, Çin tarçını, alıç, sümbülteber, bergamot, nasturcia (?), sardunya,

Orta- zambak, menekşe, süsen kökü, yasemin, ylang ylang, vadi zambağı, ıhlamur, gül,

Alt- iris, sandal ağacı, amber, misk, meşe yosunu, kediotu, sedir ağacı.

Yves Saint Laurent- Paris isimli parfümün genel koku formu makyaj malzemesi, ruj ve fondotenleri hatırlatıyor.

Yves Saint Laurent- Paris- şöyle değerlendiriliyor=

Başlangıçta ferah yeşil çiçekler ve aromatik bitkiler var. Bu çiçekler turunçgil tandansları veriyor. Tozlu ve buruk bergamot, turunçgillerden baskın olanıdır. Portakal çiçeği, leylak ve lotus gibi yeşil kokan çiçekler ana karakterdir. Ihlamur ve adaçayı bitkileri aralara karışmış olabilir.

Orta bölümde mor çiçek- sarı çiçek kombinasyonu var. Pudralı, tozlu ve sabunsu kokularla- makyaj malzemesini çağrıştırıyor. Sardunya, iris, yasemin, frezya ve ylang ylang sentezi bu bölümde etkilidir. Tene oturma başlar. Sonra koku karakteri çok değişmeden düz çizgide gider.

Son bölümde sandal ağacı merkezli odunsu notalar, misk ve paçuli var. Genelde tozlu ve pudralı esintiler devam ediyor. Paçuli topraksı ve köksüdür. Sandal ağacı da mumsu yapıda olup, parfümün sıcaklığını arttırmaktadır.

Yves Saint Laurent Paris- sonbahar- kış, akşam ve soğuk havalar için idealdir. Pudralı çiçeklerden dolayı dengeli sıkılmalıdır. Yoğun ve güçlüdür. Yağlı ve çabuk terleyen tende üç gün süreyle kalıcılık yapar. Far edilirlik her daim güçlüdür. Tene hızlı akışkanlıkla oturur. Gece eğlenceleri ve dışarıda verilen davet ve kokteyllerde kullanılır. Kapalı mekânlarda çok az sıkılması yeter. Notalar katman halinde bulunmakta. Yani yeşil, pudralı ve sarı çiçek sıralaması ile gitmekte. Çok tatlılık yok. Nota geçişleri uyumlu ve başarılı verilmiş.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder