16 Temmuz 2020 Perşembe

Yves Saint Laurent- Black Opium EDP / 2014



























Yves Saint Laurent- Black Opium EDP parfümünün EDT versiyonunu bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Yves Saint Laurent- Fransız moda firmasıdır. Bugün, bu markanın bayan kokularından, Yves Saint Laurent- Black Opium ( Siyah Afyon ) isimli parfümü inceleyeceğiz. Tatlı / şekerli, yapay, kremsi, yumuşak, bitkisel ve tozlu aromaları var. Meyveler, çiçeksi notalar, gurme notaları ve odunsu notalar temel bileşenleridir. Oryantal- vanilyalı kategorisinde gösterilmektedir.

Üst- pembe biber, portakal çiçeği, armut,

Orta- kahve, yasemin, acı badem, meyan kökü,

Alt- vanilya, paçuli, sedir ağacı, kaşmir ağacı.

Yves Saint Laurent- Black Opium isimli bayan parfümünü koku gruplarına göre değerlendirmek yerinde olacaktır=

Şekerlenmiş meyveler= Açılıştaki tatlı meyveler, kısa süre içinde şekerli hale geliyor. Çilek, armut, portakal ve meyan kökü ( şekerli ) olabilir.

Çiçeksi harman= Orta katmada çiçeksi vurgularla karşılaşıyoruz. Önce yeşil kokan tropik çiçekler ve sonra da kremsi- yumuşak beyaz çiçekler karışım yapılmış. Portakal çiçeği, lotus, yasemin ve zambak olarak düşünebiliriz.

Gurme notaları= Bu notaların başlangıcı vanilyalı beyaz çiçeklerle yapılıyor. Kremsi vanilya, acımsı kahve ve bitter çikolata aromaları esasen gurme tarzını oluşturuyor. Ara fonda acı badem olabilir. Şekerli- tatlı koku nüansları daha da yükselmekte.

Odunsu notalar= Yves Saint Laurent- Black Opium- son bölümde kremsi ve yapay paçuli vurgusunu kullanmış. Aynı minvalde vanilya aroması burada da hissediliyor. Tende kalan son koku biçimi ise misk olmuş.

Yves Saint Laurent- Black Opium isimli parfüm için söylenecek ilk şey, genelde aşırı şekerli- tatlı aromaları olmasına binaen, dengeli sıkılması gerektiğidir. Üç- dört kez fıslatmak yeterli olur. Gene sonbahar- kış, akşam ve soğuk havalar için ideal bir seçimdir. Dış mekânda düzenlenen davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde kullanılacaktır. Fark edilirliği ilk anda yüksektir. Sonrasında sakinleşip tene yakın kalır. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu kalıcı olmayı başarıyor. Çünkü şekerli meyveler, vanilya ve acı- tozlanmış kahve aromaları ile saldırgan bir performans gösteriyor.

Yves Saint Laurent- Black Opium- hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Aromalar genelde harman halinde bulunuyor ( çiçeksi harman, gurme nota karışımı vs ). Nota geçişleri gayet yumuşak ve sorunsuz olmasına karşın, çok fazla sayıda şekerli / tatlı koku nüanslarının olduğunu görmekteyiz. Bu nedenle sabah saatlerinde ve aşırı sıcakta kullanılması tavsiye edilmez.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder