7 Temmuz 2020 Salı

Yves Saint Laurent- Opium Pour Femme EDT / 2009



























Yves Saint Laurent Opium Pour Femme parfümünü bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Normal kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Fransız moda markası Yves Saint Laurent, Afyon isimli kadın ve erkek parfümlerinin değişik versiyonlarını piyasaya sürmekte. Bu serînin kadın parfümlerinden Yves Saint Laurent Opium Pour Femme- baharatlı, çiçekli ve reçineli bir yapı göstermekte. Oryantal- baharatlı grupta bulunuyor.

Üst- bergamot, yeşil mandalina, zambak,

Orta- karanfil, yasemin, mür yağı,

Alt- paçuli, opoponax ( bir tür maydonozgillerden bitki ), vanilya.

Yves Saint Laurent- Opium Pour Femme- şöyle değerlendiriliyor=

Yoğun bir tatlılık ve çiçekler söz konusu olduğunda kremsi yumuşaklık vardır. Sıcak bir kokudur. Notalar harman halinde ve net olarak alınır. Açılışta tatlı kırmızı meyveler var ve modern esintiler yapıyor. Şeftali, erik ve bergamot algıladım. Daha sonra kremsi ve yumuşak çiçekler hissediliyor. Bu çiçekler feminen tarzdadır. Yasemin, karanfil ve zambak olarak öngördüm. Bunun yanında, tarçın gibi tatlı baharatlar da var. Tene oturmayla birlikte tatlılık da artıyor. Kapanışta reçineler, hayvansal bir vanilya ve odunsu notalar ( tozlu paçuli ) var. Yoğun ve güçlü bir kokusu var. Sonlarda parfüm daha bir şekerleniyor. Vanilya ve reçinenin ağır ve yoğun kullanımı rahatsız etmekte. Diğer notalarda bir sorun yok. Dumanlı ve tütsülü rayihalar bu bölümde etkilidir.

Yves Saint Laurent- Opium Pour Femme için kısa notlar...

Yoğun ve güçlü yapısından dolayı dengeli sıkılmalıdır. Sonbahar- kış mevsimine uyar. Kapalı alanlarda dozajına dikkat edilmelidir. Akşam ve soğuk hava için idealdir. Davet, kokteyl ve gece gezmeleri için uygundur. Kalıcılık ve fark edilirlik yüksektir. Tenimde bir günü geçen kalıcılık yaptı. Tarçın- karanfil- reçine biçiminde giden katman en beğendiğimiz bölüm oldu. Tene yakın durmakta ve güzel esmekte.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder