10 Temmuz 2020 Cuma

Yves Saint Laurent- Manifesto EDP / 2012



























Yves Saint Laurent- Manifesto EDP parfümünün EDT versiyonunu bizden sipariş edebilirsiniz. : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Yves Saint Laurent- Fransız moda markasıdır. Yves Saint Laurent- Manifesto ismini taşıyan parfüm incelenecektir. Çiçeksi grupta gösterilmekte. Turunçgil, meyve, çiçek, bitki ve odunsu notalar barındırmakta. Tatlı, yumuşak, kremsi, tozlu, metalik ve sabunsu hissiyat vermekte.

Üst- kuş üzümü, bergamot, yeşil bitkiler,

Orta- yasemin, zambak,

Alt- sedir ağacı, sandal ağacı, vanilya, tonka fasülyesi.

Yves Saint Laurent- Manifesto-ilk anda baskın narenciye esintileri veriyor. Buna meyveli nüanslar ekleniyor. Sucul- yeşil bitkiler de var. Açılış klasik modern- turunçgilli erkek parfümleri gibidir. Bu nedenle erkek kullanımına da uyar. Bergamot ve portakal aromaları biraz tozlu ve buruk olmuş. Aralarda tatlı meyveler ( kuş üzümü ) var. Ferah ve canlı bir başlangıç beğeniliyor. Sucul- yeşil bitkiler de orta katmana doğru, daha önemli olacaktır. Adaçayı, kişniş ve portakal çiçeği vurguları ile orta kısma geçiliyor. Burada yumuşak ve kremsi çiçeklerden yasemin baskındır. Sardunya ve lotus buna eşlik eder. Son bölümde odunsu notalar ve vanilya sahne almakta. Ama tatlılık da yükseldiği için, tonka fasülyesini düşünüyoruz. Yumuşak ve kremsi sedir ağacı ve vanilya işbirliği daha belirgindir. Böylece tenden ayrılmakta.

Yves Saint Laurent- Manifesto- Özet :

Yeşil kokan turunçgiller= İlk anda tozlu ve biraz metaliktir, sonra tatlılaşır.

Yeşil kokan ferah- kadınsı çiçekler= Çiçeklerde hafif sabunsu etkiler de görülmekte.

Sedir ağacı & vanilya.

Yves Saint Laurent- Manifesto- Ayrıntılar=

Notalar katman halinde, iç içe geçmiştir. Hızlı akışkanlıkla tene oturur. Son kısma gelinceye kadar dengeli tatlılık ve uyumlu notalar görülür. Fark edilirlik ilk sıkışta güçlüdür. Sonra tene yerleşip sakinleşir. Kalıcılık, yağlı ve çabuk terleyen tende bir güne yakındır. Hafif esintilerle sürer. Günlük kullanım ve sosyal ortam kokusudur. Her mevsim kullanılır. Tene özgürce sıkılabilir. Genel beğeniye uyacaktır.

Koku- 4 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder