5 Eylül 2013 Perşembe

Serge Lutens- Jeux de Peau EDP / 2011


























''Bu parfüm, çocukluk dönemimdeki bir hissi çağrıştırıyor. Çocukken fırından aldığım taze ekmek gibi kokuyor...''

Serge Lutens

Serge Lutens- Fransız kozmetik ve parfüm markasıdır. Serge Lutens- Jeux de Peau isimli parfümü incelemeye karar verdim. Jeux de Peau- tendeki oyun anlamına geliyormuş. İlginç bir tarzı var. Kızarmış ekmek ve tereyağı gibi kokuyor. Tatlı, yumuşak- kremsi, sıcak, şekerli, isli, koyu ve dumansı yapısı var. Meyve, tütsü, amber ve vanilya gibi koku nüansları bulunmakta. Oryantal- odunsu kategoride gösterilmiş.
Üst- süt, buğday,

Orta- hindistancevizi, meyan kökü, ölmez otu,

Alt- osmanthus, kayısı, baharat çeşnisi, sandal ağacı, odunsu notalar, amber.

Serge Lutens- Jeux de Peau isimli parfümün, kızarmış ekmek ve tereyağı gibi, özgün ve sıradışı bir açılışı var. Sonra reçel kokuları burnuma geldi. Vişne veya kayısı reçelini andıran kokular var. İlk anda tatlılık yüksektir. Yapışan ve tatlı bir başlangıç olmuş. Şekerli vanilya algılanıyor. Tütsü ve baharatlar ( tarçın, kakule ) geliyor. Dumansı ve isli baharatlarla tene oturuyor. Sonlarda şekerli ve yapay kokular ağırlığını hissettiriyor. Vanilya ve amber var. Bir miktar odunsu notalar ( sandal ağacı ) algılanıyor.



Serge Lutens- Jeux de Peau- yoğun, kuvvetli ve kalıcı bir parfüm olmuş. Fark edilirlik her daim yüksektir. Yağlı ve çabuk terleyen tende, üç gün süreyle yapışkan bir kalıcılık yapıyor. Günlük kullanıma uymaz. Daha ziyade konsept ve koleksiyonluk bir kokudur. Dengeli sıkılmalıdır. Sonbahar- kış, akşam ve soğuk havalar için idealdir. Koku karakteri çok değişmez. Notalar harman halinde hissedilir. Tene oturma hızlıdır. Vanilya, vişne, tereyağlı ekmek gibi tonlamalar daha yoğundur. Baştan sona tatlılık vardır. Bu bazen aşırıya kaçar. Aromalar, parfümün konseptine göre başarılı ve uyumlu verilmiş. 

Kahvaltıda kızarmış ekmek, tereyağı, vişne reçeli, belki baharatlı atıştırmalıklar...

Koku- 4 Kalıcılık- 5
Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder