1 Ağustos 2015 Cumartesi

Giorgio Armani Prive- Cuir Noir EDP / 2011




























Giorgio Armani- İtalyan moda markasıdır.

Giorgio Armani Prive- Cuir Noir ( Karanlık Deri ) isimli parfümü inceliyoruz.

Markanın Arap- Binbir Gece Koleksiyonu parfümlerinden biridir.

Ana tema= Vanilyalı yumuşak deri notasıdır.

Baskın notalar= Deri, vanilya, öd ağacı notalarıdır.

Odunsu notalar ve biberli- tatlı baharatlar da algılanır. Tozlu, tatlı, şekerli, reçineli ve kremsi hissiyat vardır. Deri grubunda gösteriliyor. Odunsu- oryantal grupta da yer alabilir. Notaları da sandal ağacı, öd ağacı, muskat, kişiniş, benzoin, vanilya, gül, öd ağacı, deri ve amber olarak açıklanmış.

Giorgio Armani Prive- Cuir Noir için bazı koku nüansları önemlidir...

Kremsi ve şekerli tatlılık= Açılışta yoğun bir vanilya ve mumsu ve yumuşak sandal ağacı tahmin ettik. Buna biberli- tatlı baharatlar ( muskat- safran ) eklenmekte.

Tozlu ve yapay notalar= Vanilyanın yanında yapay deri notası ve tozlu öd ağacı vardır. Baharatlar etkisini sürdürür. Bu orta bölüm iyice Arap etkileri gösterir.

Reçineler= Özellikle tene oturmanın son demleri ve kapanış bölümünde ağaç reçinesi ( laden otu ) ve vanilyamsı- balımsı reçine ( benzoin ) olarak biçimlenir. Deri notası da iyice koyu ve sentetik hale gelerek, kösele gibi kokar. Ayrıca reçineler tatlılığı arttırır.

Giorgio Armani Prive- Cuir Noir- şekerli reçineler, tozlu öd ağacı ve yapay deri notası nedeniyle dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Çok sıcakta sıkılırsa rahatsız eder. Günlük kullanıma ve sosyal ortamlara uymaz. Konsept ve koleksiyonluk kokudur. Sonbahar- kış, akşam saatleri ve soğuk havalar içindir.

Giorgio Armani Prive- Noir- yağlı ve çabuk terleyen tende, iki günü bulan kalıcılık yapıyor. Fark edilirliği ilk anda yüksektir. Sonra hızlı akışkanlıkla tene yerleşir ve sakinleşir. Tatlı baharat, vanilya ve sandal ağacı kullanımını beğeniyoruz. Vanilya, yapay deri notasını yumuşattığı için önemlidir. Tatlılık genele yayılmıştır.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder