7 Ağustos 2014 Perşembe

Olfactive Studio- Still Life EDP / 2011





























Olfactive Studio Still Life / Natürmort isimli parfümü konuşalım=

Olfactive Studio- Fransız parfüm firmasıdır.

Olfactive Studio Still Life- ilk anda turunçgilli bir yapı sunuyor. Dengeli bir tatlılık var. Uyumlu notalar var. Sıcak ve yumuşak bir kokuya sahiptir. Odunsu notalar, narenciye, biberli baharatlar da koku karakterinde yer alır. Turunçgil- aromatik grupta gösterilmekte.

Üst- yuzu, elemi, pembe biber, karabiber, siçuan biberi,

Orta- anason, kasnı otu sakızı,

Alt- koyu rom, sedir ağacı, ambroksan.

Aslında kokusu basit ve gösterişsiz olmuş. Ne var ki kaliteli ve zengin harmanı var. Narenciyeli bir açılışı var : Limon, misket limonu, portakal, greyfurt harmanı var. Açılış tatlı, asitli, dinamik ve enerjik olmuş. Sonra yeşil bitkili narenciye kokusu olarak devam ediyor. Tene yerleşme ve güzel kokma olayı baharatlarla gerçekleşiyor : Karabiber merkezli parlak, yumuşak ve tatlı baharatlar var. Tarçın ve anason da algılanmakta. Son bölüm reçineler, odunsu notalar ve yumuşak amberle şekillenmekte. Sedir ağacı ve vetiver gibi tozlu odunsu notalar var.

Acaba, Olfactive Studio Still Life ile Viktor & Rolf Spicebomb birbirine benziyor mu ?

Bu soru aklıma geldi. Evet, baharat kullanımı benziyor.

Baskın karabiber ve ona yardımcı olan tarçın notası benziyor.

Sonra asitli ve tatlı turunçgiller de benziyor.

Olfactive Studio Still Life- tene yakın duruyor. İlk anda güçlü fark edilirlik yapıyor. Sonra sakinleşiyor. Tende kalıcılığı bir güne yaklaşıyor. Yoğun ve kuvvetli yapısı var. Bence her mevsime ve her sosyal ortama uyar. Baharatlar dengeli sıkılmasını gerektiriyor. Akşam vakti ve soğuk havalar için idealdir.

Koku- 5 Kalıcılık- 4



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder