30 Ocak 2013 Çarşamba

Mancera- Roseaoud & Musc EDP / 2011


























Mancera, Fransız parfüm markasıdır. Arap tarzı parfüm yapmakta. Mancera Roseaoud& Musk, bunlara örnek teşkil etmektedir. Bu parfümde gül, misk ve öd ağacının baskın olması istenmiş. Bence, gül, baharatlar ve öd ağacı parfümü domine ediyor. Bir de odunsu notalar var. Odunsu- çiçeksi/ misk olarak lanse ediliyor.

Üstte baharat çeşnisi, orta notada safran, gül, yasemin, altta ise sandal ağacı, öd ağacı ve beyaz misk aromalarına yer verilmiş.

Keskin ve güçlü baharatlı karanfil açılışı, Doğulu parfümlerden nişan vermektedir. Burayı ben beğendim. Derinlerden tarçın da hissediliyor. Sonra gene yoğun ve güçlü, ilacımsı öd ağacı akorları geliyor. Parfüm daha sonra tatlanıyor= Gül ve safran tatlılık nedenidir. Belki keskin ve yoğun başlangıcı yadırgayanlar, bu tatlı çiçeklerle ferahlayacaklardır. Ben ise, bu aroma değişiminden rahatsız değilim. Geleneksel Arap esanslarıyla tene oturup güzelleşmekte. Bu, bir müddet böyle devam ediyor. Sonra yumuşak bir amber- misk, bir miktar odunsu notalar ve derin tütsülerle kapanışı yapar.

Keskin, yoğun, kuvvetli, ilacımsı hissiyat başta etkili gözükse de, ortalara doğru dengeli ve sevimli diyebileceğimiz bir tatlılık mevcuttur. Ne var ki, bu tatlılık hiçbir devrede şekerli ve bayık düzeye kaçmaz. Bu minvalde, gerçi notalar harman halinde- tek parça algılanır ve pek öyle bir yapaylığa da tesadüf edilmez. Burada aksayan tek aroma, ilacımsı öd ağacıdır. Yoksa, tatlı çiçeklerle zaten teniniz rahatlıyor.

Koku düzlemi= Baharatlı karanfil- tarçın, öd ağacı, gül, safran, amber, odunsu notalar ve tütsü olarak şekillenmiş. Notalar iç içe geçmiş. Baharatlar her daim, arka fonu oluşturuyor. Ve baharatlı kısımdan başlayarak, notalar kümeleniyor.

Derinlik ve konfor çizgisi= Baharatlı karanfil, tatlı çiçekler, amber ve tütsü olarak değerlendiriliyor. Gerçi öd ağacı ana temalardan biridir. Ama aksayan yöndür. Bu yüzden onu buraya almadım. Gül, safran, tütsü ve tabiî baharatlarla tene oturur ve yakın durur. Yeterli bir güzellik, kalite ve kalıcılık vardır.

Öd ağacı dışında, rafine, akışkan ve doğal olmayı başarmış aromalar var. Tende kalıcılığı bir güne yaklaşıyor. Fark edilirlik ilk sıkışta kuvvetlidir, sonra yumuşar. Dengeli sıkılırsa günlük kullanıma uyar. Seçenekler öğleden sonra, akşam, sonbahar- kış, yaz akşamları olabilecektir. Koleksiyonluk kullanıma da uygundur. Davet, kokteyl ve gece gezmeleri için idealdir.

Koku -4 Kalıcılık -4




Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/2014/04/parfum-testimiz-baslyor_18.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder