13 Kasım 2014 Perşembe

Christian Dior- Eau Sauvage Parfum / 2011



























Fransız moda markası Christian Dior, sade ve yeterli bir harmanla çok güzel ve gösterişli bir parfüm yapmış. Koku, parfüm tarzında olunca, kalıcılık da çok kuvvetli olmuş.

Klasik narenciye- aromatik esintiler yaymakta. Notalar çok az verilmiş; bu yönüyle ''minimalist'' bir tarzı yansıtmakta= Bergamot, mür ağacı, vetiver... Sadece bu kadar. Ne var ki, koku ve aroma lüks, şatafat ve ihtişamdan örnekler vermekte. Şişesindeki dolgunluk harmanına da yansımış...

Özetleyelim=

* Acı ve ekşi bergamot,

* Keskin ve acı mür ağacı ve bundan kaynaklanan reçine rayihaları,

* Odunsu ve dumanlı ( tütsülü ) vetiver.





Fevkalâde bir karışım ve uyum. Bu kadar az nota ve bu kadar derin, karanlık ve şifalı bir harman, parfüm âleminde nadiren biraraya gelebilir.

Odunsu- aromatik tonlamalar takdir edilmeli. Ne var ki, dumanlı narenciye rayihaları muhteşem olmuş; koklamaya doyamadım.




Kalıcı, kuvvetli, dolgun ve maskülen aromalar değerlendiriliyor. Yapaylık ve sentetiklik yok. Cam parlaklığında gayet doğal ve rafine bir harmanı var. Tenimde 2 gün boyunca dumanlı narenciye notaları esti. Sonbahar- kış parfümü. Bir centilmenin, beyefendinin keyif kokusu olabilir. Anlamak ve takdir etmek için de parfüm konusunda biraz tecrübeli olmalısınız.

Pek tatlılık yok. Koyu, dolgun, ekşi, karanlık tonlar görülüyor. Ama kirli ve bayık değil. Temiz ve canlı bir kokusu var. Dengeli sıkılırsa, hiçbir sorun olmaz.





Klasik bir Fransız parfümü deyip geçebilirsiniz. Buna itirazım yok. Ne var ki, bu parfümün dokusunda ve harmanında ''Doğulu'' nüanslar da var... Yanmış odunların çekici rayihasını veriyor... Osmanlı dönemi külliyelerini ve tekkelerini kokulandıran tütsü ve buhurdanlıkları hatırlayın... Gün batımında bir orman gezintisi sırasında, ağaçlardan yayılan o dayanılmaz reçine kokusunu herkes bilir... Ya da kamp ateşinin çıtır çıtır yaktığı odunlardan çıkan is, duman ve kül rayihaları insanı cezbeder... Basit ama etkili. Net mesaj veriyor. Az malzeme ile çok şey söylüyor. Ben beğendim. Siz de en azından bir deneyin.

Koku- 5 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder