4 Ağustos 2014 Pazartesi

Yves Saint Laurent- M 7 Oud Absolu EDT / 2011



























Yves Saint Laurent, Fransız moda firması olarak başarılı parfümler yapmaktadır. Arap etkisinde bulunan Yves Saint Laurent M 7 Oud Absolu- öd ağacı, amber, narenciye ve odunsu nüansları barındırmaktadır. Tatlılık genele yayılır.

Mandalina, paçuli, laden otu, mür yağı ve öd ağacı gibi notalar açıklanmış ve odunsu- oryantal grupta gösterilmiş. Kısa bir değerlendirme yapacağız.

Açılışta öd ağacı, aromatik mür yağı ve mandalina var. Sonra kiraz/ tatlı meyve kombinesiyle karşılaşıyoruz. Devamında reçineli amber, gene mür aroması ve paçuli alınmakta. Tenden de böyle ayrılıyor.

Basit bir yapılanma. Yoğun ve güçlü notalar. Tipik Arap parfümü. Bu açıdan sürprizi yok. Ancak, keskin ve yağlı öd ağacı ve sonlarda reçine ve paçuli bağlantılı olduğunu düşündüğüm tütsü benzeri yorum, bence önemlidir. Esasında kokunun en ilgi çekici yanı burası olmalıdır. Güzel, hoş, beğenilen, lüks ve kaliteli bir uygulama... Kuşkusuz bu çizgi, kalıcılığı ve fark edilirliği de takviye etmektedir. Odanızda tütsü yakmışsınız gibi his var.

Tene oturup güzelleşir, tene yakın durur. Konsept ve koleksiyonluk bir kokudur. Ya da şöyle söyleyelim; ortalık yerde sıkmayın, kendinize yontun. Akşam ve soğuk havalarda sıkın, daha iyi olur. Başka zaman ağır kaçar. Dengeli dozaj verin. Sonbahar- kış devresi parfümüdür. Tenimde bir güne yakın kaldı. Yalnız, ten seçen bir tarafı var. Bende, ferah ve canlı turunçgiller destekli öd ağacı- paçuli- amber rotasını takip etti. Siz de ne olur, bilemem. Aslında kırmızı meyve ve mandalina, parfüme tatlılık ve kabul edilir bir hava katıyor. Aromaları genelde yoğun olmasına rağmen, pek de öyle sentetik, yapay şeyler algılamadım. İdare eder.

Koku- 4 Kalıcılık- 4




Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder