13 Kasım 2014 Perşembe

Roja Dove- Scandal Pour Homme EDP / 2011




























Roja Dove- İngiliz niş parfüm markasıdır. Genellikle aromatik- fujer / şipre tarzı kokular yapmakta. Bunun dışında Doğulu- Asyalı ve Arap esintili parfümlere koleksiyonunda yer veriyor.

Bugün, Roja Dove- Scandal Pour Homme isimli parfümü inceleyeceğiz. Sabunsu, pudralı, sıcak ve tozlu kokular baskındır. Tatlımsı ve yumuşak kokular da hissedilir. Turunçgiller, çiçekler, aromatik otlar, vanilya ve odunsu notalarla şekillenir. Aromatik- fujer grubunda gösterilmektedir.

Üst- bergamot, limon, fesleğen, turunç yaprağı, lavanta, nane, tarhun,

Orta- yasemin, menekşe, vadi zambağı, gül,

Alt- kakule, kaşmir ağacı, sedir ağacı, karanfil, meşe yosunu, muskat, paçuli, ravent bitkisi, sandal ağacı, vetiver, ambergis, laden otu, misk, tonka fasülyesi,

Roja Dove- Scandal Pour Homme isimli parfümün koku karakterini belirleyip domine eden ana tema, kısaca sabunsu ve pudralı çiçekler biçiminde ifade edilebilir. Çünkü, bu çiçekler sade, basit ve tekdüze koku gidişatına yol açmıştır.

Orta katmanda kadınsı tarzdaki yasemin, gül, menekşe ve zambak, önce koyu pudralı tonlardadır. Sonra gene kapanışta karşımıza çıkar ve bu defa hafif banyo sabunları gibi ferah kokular verir. Genel yapısı pudralı- sabunsu etkilerle belirlenen bu çiçeklerin arasında, gül notasının bir miktar tatlımsı olduğunu söyleyebiliriz. Çiçekler harman halinde karışım yapılmıştır.



Roja Dove- Scandal Pour Homme- bergamot tandanslı tozlu ve buruk turunçgiller ve sabunsu aromatik otlar ( nane- fesleğen ) ile başlangıç yapmaktadır. Sabunsu etkiler, orta katmanda çiçeklerle devam ediyor. Son kertede pudralı kullanılan vanilya ve sandal ağacı vardır.

Roja Dove- Scandal Pour Homme- esasında pudralı- sabunsu çiçekler ile kadın kullanımına daha yatkındır. Pudra ve sabun kokuları yoğun olduğundan, tene dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Sonbahar- kış, akşam ve soğuk hava için idealdir. Dış mekân toplantı ve davetleri ile gece gezmelerinde kullanılacaktır. Fark edilirliği her daim güçlüdür. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu kalmaktadır. Hızlı akışkanlıkla, çiçekler bazında tene oturur ve yapışır. Çiçeksi notalar, kendi içinde dengeli ve uyumlu şekilde harmanlanmıştır. Diğer notalar da ( narenciye, bitki, vanilya ) çiçeklerin etrafına serpiştirilmiş görünüyor.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder