2 Eylül 2014 Salı

Nasomatto- Absinth Extrait Parfum

























Nasomatto, 2008 yılında kurulan Hollandalı parfüm firmasıdır. Bu markanın pelin otu- absinth temalı parfümü Nasommatto Absinth' i beğendim. Onu incelemek niyetindeyim.

Nasomatto Absinth, odunsu nüanslar, otlar ile şekillenen basit bir kokudur. Aromatik- odunsu kategorisine sokulmaktadır. Notaları yeşil bitkiler, pelin otu, vetiver, çam kozalağı, anason, meyan kökü, sedir ağacı, paçuli, reçineler, tütsü, sandal ağacı, tütün, amber olarak geçiyor...



Yeşil bitkili, odunsu notalı, çam esintili bir açılış yapar. Canlı, ferah, taze bir başlangıç olmuş. Açılışla birlikte aromatik- odunsu/ yeşil bitkili karakterini hemen gösterir. Odunsu notalar devam eder ve bunlara tütsü katılır. Sonra odunsu vetiver tarzında tozlu bir yapıya çevrilir. Devamında bu kez keskin baharatlar sahne alır= Anason, nane, zerdeçal gibi şeyler tahmin etmiştim. Gene odunsu notalar kontrolü ele alır. Sedir ağacı ve tozlu paçuli hissedilir. Kapanışta bir miktar deri, hayvansal misk ve odunsu- tütünsü amber vardır. Böylece tenden ayrılır.



Sonlara doğru yumuşak reçineler var. Kapanış yanmış tütsüleri andırır. Çamsı esintiler şekerli, taze ve rahatlatıcı olmaktadır. Dengeli bir tatlılık var. Nota uyumu ve akışkanlığı yeterlidir. Aromatik his her daim belirgindir. Tatlımsı ve fresh aromaların baskın olması iyi bir şeydir. Bu haliyle her mevsime yönelik bir tarzı yansıtıyor. Pelin otu da ortalardan başlayarak belirginleşir. Tene yakın durur. Çam, odunsu notalar ve tütsüyle fark edilir yorum kazanmış. Tende kalıcılığı günün büyük bir bölümüne yayılır. Dozaj konusunda, misk, deri ve tütün gibi unsurlara dikkat edilmelidir.

Koku- 4 Kalıcılık- 4




Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder