22 Ağustos 2020 Cumartesi

Montale- Mukhallat EDP / 2008



























Yeniden yorum :

Montale Mukhallat EDP parfümünün EDT versiyonunu bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Montale- Fransız niş parfüm firmasıdır. Şimdi Montale- Mukhallat isimli parfümü değerlendiriyoruz. Şekerli, tatlı, yapay, sucul, sabunsu, hayvansal, soğuk / serin ve sıcak yapıdadır. Meyveler, çiçeksi notalar, badem, misk, amber ve vanilya gibi koku içerikleri var. Oryantal- vanilyalı grubunda gösterilmiş. 

Çilek, vanilya, badem, Peru balzamı ve misk notaları açıklanmakta. Buna ilaveler yapacağız. 

Montale- Mukhallat- yüksek tatlılık ve şekerlilik barındıran kırmızı meyvelerle açılış yapıyor. Baskın çilek ve ahududu sayılabilir. Buna keskin ve kekremsi badem aroması ekleniyor. Sonrasında çamaşır suyu ve deterjan kokuları hissediliyor. Buna neden olarak, ben sabunsu çiçeksi notaları görmekteyim. Bayağı sucul ve yapay tarzda menekşe, gül, leylak, yasemin ve iris tahminleri yapılabilir. Kapanışa doğru bademli- tatlı vanilya algıladım. Son fazda oldukça hayvansal biçimde misk- amber karışımı var.

Montale Mukhallat isimli aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla çiçeksi bölüme geçiliyor. Yalnız tene yakın kalmaktan ziyade, özellikle dışarıya karşı saldırgan bir fark edilirlik yapıyor. Açılıştaki kırmız meyveler, tene oturma döneminde çamaşır suyu efektli çiçeklerle karışarak, şuruplu hale gelmekte. Buraya kadar son derece soğuk ve serin giden aromalar, bademli vanilyadan itibaren iyice sıcak ve hayvansal yapıya çevriliyor. Genelde çilek- badem- vanilya çizgisinde bir gidişat var. Bu aromalar her katmanda farklı derecelerde hissediliyor. Diğer aromalar yardımcı elemandır. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca etkili kalıcılığı olmasının nedeni, çamaşır suyu gibi kokan çiçeksi notalar ve hayvansal aromalardır. Bu bakımdan tene dengeli sıkılması gereklidir. Üç- dört fıs yeter. Sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Serin ve / veya yağmurlu ilkbahar mevsiminde de kullanılabilir. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmeleri için idealdir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/2014/04/parfum-testimiz-baslyor_18.html

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder