25 Ağustos 2020 Salı

Montale- Vanille Absolu EDP / 2008




Montale Vanille Absolu EDP parfümünün EDT versiyonunu bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Montale- Paris merkezli Fransız niş parfüm markasıdır. Bugün, kaynaklarda bayan kokusu olarak geçen Montale- Vanille Absolu isimli parfümü tanıtacağız. Meyveler, baharatlar, gurme notalar, tütsü aromalarına sahiptir. Vanilya teması üzerine kurgulanmak istenmiş. Tatlı, şekerli, kremsi, sıcak, yumuşak ve yapay esintileri vardır. Oryantal- vanilyalı grubunda gösteriliyor.

Notaları vanilya, tarçın, karanfil ve odunsu notalar şeklinde açıklanmakta. Biz buna ilaveler yapacağız.

Montale- Vanille Absolu isimli parfüm, şuruplu tarza yönelen kremsi meyveleri başlangıçta kullanmış : Portakal- kayısı karışımını tahmin ettim. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalmakta. Hemen tatlı vanilya- tarçın ikilisi sahne alıyor. Bu da kısa sürede şekerli baharatlar formuna çevriliyor : Tarçın- vanilya net biçimde hissediliyor. Parfüm baştan sona şekerli bir sıcaklık içinde seyretmekte. Bu sebeple tene dengeli sıkılmalı ve çok sıcakta kullanılmamalıdır. Orta bölümde şekerli baharatlarla beraber gurme notaların da başlangıcını göreceğiz : Önce kremsi vanilya ve dumanlı tütsü, sonra da karamel ve sıcak çikolata rayihaları teninize yapışıyor. Son bölüm tamamen gurme notaların etkisi ve yönlendirmesi altındadır.

Montale- Vanille Absolu- özellikle son bölümde sıcaklık, şekerli hissiyat ve yapaylıktan dolayı rahatsız edici olabilir. Tene yalnızca üç- dört fıs uygulanmalıdır. Daha ziyade dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece eğlencelerinde kullanılması tavsiye edilir. İdeal bir sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Aromalar ikili nota grupları ( tarçın- karanfil vs. ) şeklinde katman halindedir ve tene sırasıyla yerleşir. Fark edilirlik her daim yoğun ve etkilidir. Çabuk terleyen yağlı tene iki gün boyunca kuvvetli kalıcılığı vardır.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabiliesiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder