10 Kasım 2017 Cuma

Kenzo- Kenzo Homme Night EDT / 2014




























Kenzo Kenzo Homme Night parfümünü bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Kenzo- Japon moda markasıdır. Bugün Kenzo- Kenzo Homme Night isimli parfümü inceleyeceğiz. Baharatlar, odunsu notalar, vanilya, aromatik otlar turunçgiller ve meyveler bu parfümü şekillendiriyor. Tatlı, kremsi, şekerli, yumuşak, ferah, sıcak ve sucul esintileri var. Odunsu- aromatik grupta gösteriliyor.

Üst- greyfurt, kakule, kişniş,

Orta- pelinotu, sardunya, artemisia ( yavşan otu ), mango,

Alt- vetiver, gayakum ağacı ( öd ağacı ), tonka fasülyesi.

Kenzo- Kenzo Homme Night isimli parfüm, aslında iki temel koku katmanı / grubundan oluşmaktadır :

Kremsi- meyvemsi baharatlar : Bu parfümün ilk katmanı olan baharatlı bölümü, önden tatlımsı turunçgiller takviye ediyor. Taze, dinamik ve sucul bir bergamot, ilk hissedilen aromadır. Aynı anda aromatik- tatlı bir naneli- muskat algıladım. Baharatlar kısa sürede tene oturunca, yoğun kremsi ve çok sıcak vurgular yaptı. Bu bağlamda tarçın temalı biberimsi baharatlar ( tarçın, kakule, biber ) sahne alıyor. Kremsi baharatlar, aynı zamanda modern- tatlı baharat efekti veriyor. Turunçgiller ( bergamot ), aromatik otlar ( yeşil karakterde sucul bitkiler ) ( tematik nane, kişniş, daha sucul pelinotu ) ve tatlı tropikal meyveler ( ananas, mango ), geri planda baharatlara destek veriyor. Baharatlar ana koku formuyken, diğerleri yardımcı eleman gibi düşünülebilir.

Kremsi odunsu notalar & vanilya : Burada vetiver ana temadır. Tene yerleşme sandal ağacı- vanilya- vetiver- öd ağacı ekseninde olmaktadır. Bir yerlerde sentetik ve yapay hissiyat var. Galiba tropikal meyveler, öd ağacı ve vanilya buna sebep oluyor. Plastiğimsi bir öd ağacı vurgusu bunuma geliyor.

Kenzo- Kenzo Homme Night isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapmaktadır. Gayet hızlı bir akışkanlıkla tene yapışıyor, ancak tene yakın kalmıyor. Aksine sahibine ve dışarıya yönelik saldırgan bir fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende, bir günden fazla güçlü kalıcılık yapıyor. Fark edilirlik ve kalıcılık performansına geneldeki kremsi & tatlı yapısal düzen etki etmektedir. Tatlılık genele yayılmıştır. Bu tatlılık meyvemsi baharatlarda kabul edilebilir normal düzeydeyken, odunsu notalar & vanilya ekseninde boğuk, bayıcı ve bazen şekerli olabiliyor. Bundan ötürü tene dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Böylece günlük kullanıma, sosyal faaliyetlere ve sonbahar- ilkbahar arası geçiş dönemine uyacaktır. Ancak çok sıcakta kullanılmaz. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde de düşünebilirsiniz. Baharatlı notalarıyla Costume National- Homme isimli parfüme çok benziyor.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html
 

1 yorum: